Disney wil van ESPN het Netflix van de sport maken

10/08/2017 06:300 reacties972

ESPN_sports.jpg

Disney gaat een eigen streamingdienst voor de sportzender ESPN lanceren. Op het platform zullen jaarlijks ongeveer 10.000 sportevenementen en -wedstrijden te zien zijn. De dienst is Disney’s reactie op de dalende kijkcijfers en het teruglopende aantal abonnees.

Lees verder »

Revolutie door OranjeLeeuwinnen

09/08/2017 06:302 reacties2194

oranjevrouwen_EK1.jpg

Het succes van wat inmiddels de OranjeLeeuwinnen is gaan heten, zal ook op sponsorgebied consequenties gaan hebben. Sporters zal duidelijk moeten worden dat sponsoren andere eisen stellen dan pakweg tien jaar geleden. De succesvolle voetbalvrouwen hebben een nieuwe norm neergezet. Tijdens een toevallige ontmoeting met de merkmanager en sponsorverantwoordelijke van Univé Verzekeringen Fons Roosenboom, valt de marketingterm 'engagement'.

Lees verder »

Intersport profiteert van succes OranjeLeeuwinnen

08/08/2017 09:370 reacties978

Intersport_Header_optie_2.jpg

12 september 2016, de KNVB brengt naar buiten dat het met Intersport een nieuwe KNVB-partner heeft. Naast ING en Nike heeft ook Intersport het lef om zich aan het vrouwenvoetbal te verbinden. Intersport is daarmee de eerste in de historie van de KNVB die zich alleen aan het vrouwenvoetbal verbindt, maar vast en zeker niet de laatste.

Lees verder »

De 4 belangrijkste lessen van de International Champions Cup

08/08/2017 06:300 reacties823

ICC_Barcelona.jpg

Hoewel de meeste voetbalcompetities nog moeten beginnen, werden liefhebbers de afgelopen weken al getrakteerd op affiches als FC Barcelona-Real Madrid, Manchester United-Manchester City en Paris Saint-Germain-Juventus. De Europese top trof elkaar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Verenigde Staten, Singapore en China in het kader van de International Champions Cup. Het voorbereidingstoernooi dat is uitgegroeid tot een mini-Champions League. Clubs profileren zich en de organisatie van het toernooi innoveert op allerlei gebieden. Wat zijn de 4 belangrijkste lessen van de International Champions Cup?

Lees verder »

Is de transfer van Neymar naar PSG eigenlijk wel zo duur?

07/08/2017 06:300 reacties7071

Neymar_PSG.jpg

Waanzin! De gekte voorbij. Schande! De moraalridders in Nederland stonden direct klaar met hun oordeel inzake de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain. In Frankrijk klinken andere geluiden. Daar is men trots en blij dat het gelukt is een speler van FC Barcelona te strikken. De Spaanse bond stribbelde nog wat tegen, maar ging uiteindelijk overstag en verleende alle medewerking.

Lees verder »

Het laatste sportmarketing nieuws met Manchester United, Tinder, Totti en TomTom

06/08/2017 07:300 reacties828

Totti_shirt_ruimte_fp.png

In de week waarin we allemaal niet uitgepraat raakte over de transfer(soap) rondom Neymar Jr (Chris Woerts schrijft morgen een uitgebreide blog) staan de OranjeLeeuwinnen op het punt om geschiedenis te schrijven. In het licht van die historische EK-finale lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling van nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Lees verder »

Twitter wil concurrentie voorblijven met 24/7 sportkanaal Stadium

03/08/2017 06:300 reacties932

Twitter_Stadiumklein.png

Twitter gaat zich in de nabije toekomst nog meer focussen op sport. Het platform maakte vorige week bekend dat het een nieuw 24/7 sportkanaal heeft opgericht, genaamd Stadium. Stadium moet in de herfst live gaan. Met de komst van het sportnetwerk hoopt Twitter concurrenten als Facebook en Amazon voor te blijven.

Lees verder »

Terugblik op eerste seizoenshelft Formule 1: wat is er veranderd?

02/08/2017 06:300 reacties1052

Max_Verstappen_GPAustriagoed.jpeg

Het Amerikaanse bedrijf Liberty Media werd bijna een jaar geleden de nieuwe eigenaar van de Formule 1. Het bedrijf dat voor 8 miljard dollar de aandelen overnam van de Britse grootaandeelhouder CVC Capital had als taak de sport het digitale tijdperk in te loodsen, meer entertainment te bieden en uiteindelijk de populariteit van de Formule 1 weer te verhogen. Nu de coureurs en teams na de Grand Prix van Hongarije genieten van een korte zomerstop, is het tijd om terug te blikken. We kijken met Patrick ter Haar van sportmarketingbureau Triple Double welke veranderingen er het afgelopen half jaar zijn doorgevoerd in de Formule 1.

Lees verder »

TeamNL sponsoren zetten WK Triathlon in voor hun merkactivatie

01/08/2017 16:170 reacties844

Jetze-Plat-TB_L5035.jpg

Van 14 tot en met 17 september vindt de Grand Final van de ITU World Triathlon Series plaats in Rotterdam. Maandag maakte Team NL bekend dat ze dit wereldkampioenschap financieel ondersteunt. Team NL partners Nederlandse Loterij, Heineken en Rabobank zetten de WK Triathlon, als top- én breedtesport evenement, in voor hun merkactivatie.

Lees verder »

Kranten missen slag om videocontent

01/08/2017 06:300 reacties2551

FC_Afkicken_blogJaap.jpg

Krantenuitgevers dreigen niet alleen in print de slag te gaan missen, maar ook digitaal lijken sportredacties van de meeste dagbladen conservatieve bolwerken geworden waar video als noodzakelijk kwaad wordt gezien en er af en toe een slechte kopie van het NOS Sportjournaal wordt gemaakt.

Lees verder »

4 manieren om de kracht van sportfans optimaal te benutten

31/07/2017 06:300 reacties1069

GFK_fans.png

Met de zomer van 2017 volop in gang, staat er heel wat keuze op het menu van de doorsnee sportfan, ook in de VS. De Golden State Warriors en Pittsburgh Penguins werden respectievelijk reeds tot basketbal- en ijshockeykampioen gekroond, maar verder is het ook genieten van baseball, voetbal, racing, golf en tennis.

Lees verder »

Het laatste sportmarketingnieuws met Ajax, Rusland en Tsjechië

30/07/2017 08:000 reacties1014

Viktoria_plzon_fp.png

In de week waarin de voetbalvrouwen de harten van voetbalminnend Nederland veroverden lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling van nieuws, feiten, onderzoeken en opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Lees verder »

Laat je verrassen door #TheWorldGamesNL

27/07/2017 13:390 reacties2442

TheWorldGames_header.jpg

Tot en met 30 juli zijn in Wrocław (Polen) de World Games aan de gang. Bij dit op een na grootste multisportevenement ter wereld – 3251 sporters, 111 landen, 31 sporten - strijden 79 Nederlandse sporters in 14 sporten om eremetaal. Nederland is al in het bezit van gewenst goud (korfbal), verrassend brons (synchroon trampolinespringen) en vanavond sleept kickboksster Sarèl de Jong een nieuwe gouden of zilveren medaille in de wacht.

Lees verder »

Wat zijn de toekomstige commerciële kansen van eSports?

26/07/2017 06:300 reacties1506

ESL_Jaap_Visser.jpeg

Steeds meer bedrijven en merken investeren in eSports. Allemaal willen ze de jongeren bereiken via gaming. De een met meer succes dan de ander. Maar welke kansen liggen er nog, welke toekomstige commerciële ontwikkelingen kunnen we verwachten en hoe kunnen merken en bedrijven succesvol aanhaken op de trends in eSports? Jaap Visser, managing director ESL Benelux, geeft het antwoord.

Lees verder »

AD Sportfilmfestival Rotterdam, OPEN Rotterdam en CineCrowd biedt podium aan talentvolle filmmakers

25/07/2017 09:430 reacties754

Sportfilmfestival_Rotterdam_partner_fp.jpg

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR), OPEN Rotterdam en CineCrowd, het crowdfundingsplatform voor film, dagen samen talentvolle filmmakers uit om een film te maken over sport, sporters en sportbeleving. Een gerenommeerde jury van film- en sportprofessionals kiest maximaal drie plannen uit, die daarna dankzij financiële steun voor eind maart 2018 worden geproduceerd. 

Lees verder »