Hoe de eerste editie van de Generation Games in Noorwegen uitgroeide tot een succes

05/10/2017 06:300 reacties1486

GenerationGames_Noorwegen1.JPG

Het uit Nederland afkomstige concept van Robbert Nesselaar neemt steeds verder zijn toevlucht. Na eerdere edities in Nederland, Verenigden Staten en Finland vond op zaterdag 9 september de eerste editie van de Generation Games in Noorwegen plaats. Het evenement dat niet gericht is op winnen maar op bewegen, probeert aan de hand van een tiental sporten jong en oud met elkaar in verbinding te krijgen. De Sportsweek, die van zaterdag 9 tot zondag 17 september in Lillehammer plaatsvond, was dan ook het juiste podium voor de eerste Noorse editie.

Lees verder »

In de BV Sport: Ernst Boekhorst over branche-exclusiviteit in sponsorland

04/10/2017 17:420 reacties969

BVSport_Ernst_Boekhorst.jpg

Ernst Boekhorst was woensdagmiddag te gast bij Robert Denneman en Frank van den Wall Bake in de BV Sport op ALLsportsradio. Het gesprek met de Manager Brand, Sponsoring & Foundation ABN AMRO ging onder meer over branche-exclusiviteit en de afweging tussen sponsoring top- en breedtesport.

Lees verder »

What’sNext: Amsterdam ligt niet in Nederland

04/10/2017 08:000 reacties1794

Jorik_header.png

De sportwereld is allang niet meer hetzelfde. Radicaal is de nieuwe standaard. Natuurlijk weten we allemaal dat de mediaconsumptie extremiseert. Voornamelijk (live) sportbeelden scoren record op record. Profiteren we wel genoeg van de kracht van sport?

Lees verder »

Augmented… wat?

03/10/2017 06:300 reacties1118

Apple_keynote_Blog_Benjamin.png

Terwijl de wereld versnelt, blijft een groot gedeelte van de sportindustrie achter. Alweer.

Lees verder »

Alle cijfers en sponsors van de 18 Eredivisieclubs in het seizoen 2017/2018

02/10/2017 06:304 reacties4199

FC_Groningen_thuisshirt.jpg

De totale inkomsten uit hoofdsponsoring bij de 18 clubs uit de Eredivisie zijn dit seizoen iets gedaald ten opzichte van vorig seizoen. Dat constateert Sponsorreport in een overzicht van alle hoofdsponsors in de Eredivisie.

Lees verder »

Het laatste sportmarketingnieuws met Lindsey Vonn, donerende Noren en vrouwelijke fullprofs

01/10/2017 06:300 reacties859

Lindsey_Vonn.jpg

In de week waarin bekend werd dat aan het huwelijk tussen de Eerste Divisie en Jupiler League na twaalf jaar een einde komt, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling van nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de internationale wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Lees verder »

Ajax presenteert na PayPal ook Subway als nieuwe eSports-partner

28/09/2017 10:350 reacties1177

Ajax_Subway.jpeg

Subway Restaurants is de nieuwste eSports-partner van Ajax. De retailketen omarmt het domein binnen de club en maakte dit donderdagavond bekend tijdens de lancering van FIFA 18 in de Official Ajax Fanshop. Subway Restaurants sluit het partnership af voor één jaar, met een optie voor nog een seizoen. Eerder op de dag kondigde Ajax al aan dat het nauw gaat samenwerken met PayPal op het gebied van eSports. Het totaalaantal partners voor het eSports-domein komt daarmee al op zes. 

Lees verder »

Oproep aan Eredivisie: start met livestreamen via social media!

28/09/2017 06:300 reacties1378

de_kuip.jpg

Het is slechts een kwestie van tijd voordat sociale netwerken gaan meebieden op de uitzendrechten voor sport. Dat zei Ed Woodward, vicevoorzitter van Manchester United, vorige week. Als Facebook en Amazon zich gaan mengen in de strijd om de tv-rechten van bijvoorbeeld de Premier League kan dat grote gevolgen hebben. Maar het biedt tegelijkertijd ook heel veel kansen, bijvoorbeeld voor de Eredivisie.

Lees verder »

Jupiler League moet zichzelf opnieuw uitvinden

27/09/2017 06:300 reacties2343

Jupiler_League_FCEmmen.jpg

Jupiler stop als naamgever van wat ooit de Eerste Divisie heette. De directie en een aantal directbetrokkenen wisten het al geruime tijd. Hoopvol laat de directie van de Jupiler League weten dat het in gesprek is met potentiële kandidaten, maar de realiteit leert dat er nog maar weinig tractie is vanuit de markt. Dat kan liggen aan de vraagprijs van 1,5 miljoen euro, maar je kunt ook een andere, meer fundamentele vraag stellen: is de Jupiler League nog wel levensvatbaar in de huidige vorm?

Lees verder »

Hoe Donald Trump de Amerikaanse sportwereld bij elkaar bracht

26/09/2017 13:330 reacties844

NFL_Redsinks_knielen.jpg

Hét verhaal van het afgelopen sportweekend speelde zich af in de Verenigde Staten. President Donald Trump liet van zich horen en richtte zijn pijlen ditmaal op de National Football League. Na zijn opmerking dat sporters die knielen tijdens het volkslied klootzakken zijn en dat ze ontslagen zouden moeten worden, kwamen American footballspelers door heel het land in opstand. Zondag 24 september 2017 zal in de Verenigde Staten de geschiedenisboeken ingaan.

Lees verder »

Boost in sportmarketing? Dan ook in sportmarketing onderzoek!

26/09/2017 06:300 reacties1013

Allianz_Arena_lasershow.jpg

De reeks interessante sport handbooks van uitgeverij Routledge is dit jaar voortgezet via het Routledge Handbook of Football Marketing*. De Nederlandse sportonderzoekswereld en sportmarketingwereld kunnen er jaloers op zijn; een indrukwekkende hoeveelheid informatie, onderzoeksresultaten, cijfermateriaal over marketing van voetbal en van (professionele) voetbalclubs passeren de revue. Helaas geen aandacht voor Nederlandse profclubs, maar des te meer voor de Franse, Engelse en Italiaanse en ook voor de Amerikaanse en zelfs Chinese professionele voetbalwereld.

Lees verder »

Online aanwezigheid van clubs in Eredivisie Vrouwen: gemiste kans voor open doel

25/09/2017 06:301 reactie1022

Vrouwenvoetbal_EK_Bart.jpg

De interesse voor vrouwenvoetbal is nu groter dan ooit. Een recordaantal bezoekers in de stadions tijdens het EK en nog nooit eerder keken er zoveel mensen in Nederland naar een wedstrijd vrouwenvoetbal, op het hoogtepunt schakelden ongeveer 5,5 miljoen kijkers in op de finale tussen Nederland en Denemarken.

Lees verder »

Het laatste sportmarketingnieuws met Ajax, Amazon, Facebook en Netflix en vrouwenvoetbal

24/09/2017 08:000 reacties979

Alex_hunter_coca_cola_fp.jpg

In de week waarin de eerste transfer binnen eSports een feit is, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling van nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de internationale wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Lees verder »

Ajax verhuurt eSporter, FC Utrecht heeft primeur met eerste eDivisie-transfer

21/09/2017 17:100 reacties1159

Ajax_derdeeSporter-Lev_.jpg

Ajax heeft zijn eSports-team uitgebreid met de komst van Lev Vinken. Het 17-jarige talent doorloopt komend jaar het talentenprogramma van ABN AMRO en wordt voor één seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam, waarvoor hij gaat uitkomen in de eDivisie. Ook FC Utrecht presenteerde vandaag een nieuwe eSporter. Danny Hazebroek wordt overgenomen van Excelsior en mag zich de eerste eDivisie-speler noemen die wordt getransfereerd van de ene naar de andere eDivisie-club. 

Lees verder »

Sneeuwvolleybal: de volgende sport die de Olympische Spelen moet veroveren

21/09/2017 06:300 reacties1072

Sneeuwvolleybal.jpg

Beachvolleybal heeft zich in relatief korte tijd opgewerkt tot een van de most populaire sporten van de Zomerspelen. Als het aan de internationale volleybalbond FIVB ligt, wordt er in de toekomst ook op de Winterspelen gevolleybald. En wel in de sneeuw. Maak kennis met sneeuwvolleybal.

Lees verder »