Hashtag.gif

Gebruik van Twitterhashtags binnen de sport nog ongeorganiseerd

09/03/2012 08:301 reactie2759


De Rugby Football League gaat fans van de Super League (de hoogste Rugby divisie in Engeland) informeren welke hashtags zij moeten gebruiken voor discussies over clubs en wedstrijden op Twitter. Zo heeft de bond een lijst vrijgegeven waar de hashtags van de veertien clubs op staan en een voorbeeld aangehaald welke hashtag fans bij een wedstrijd moeten gebruiken. De bond wil hiermee het gebruik van meerdere hashtags tegengaan en de interactiviteit op Twitter vergroten. Is de RFL hiermee een rolmodel voor Nederlandse sportorganisaties of laten de fans zich niet zo gemakkelijk sturen?

Eredivisie Live gebruikt over het algemeen de wedstrijd hashtags en bij studio-uitzendingen tevens de hashtag #praatmee. Hoewel de topics in het weekend steevast trending zijn in Nederland, maken de clubs in de praktijk (nog) niet altijd van dezelfde tags gebruik. Zo gebruikt FC Twente #fctwente op Twitter, terwijl Eredivisie Live tweet met #Twente. Daarnaast hebben ze in Breda een eigen hashtag ontworpen met #nacpraat

Voetbal is echter niet de enige sport waar het gebruik van Twitter hashtags nog ongeorganiseerd is. Zo maakt bijvoorbeeld IJshockeyclub Tilburg Trappers zelf al gebruik van twee verschillende soorten hashtags (#trappers en #tilburgtrappers) en gebruikt de Amsterdamse Hockey & Bandy Club al helemaal geen specifieke wedstrijd hashtag. Al met al kunnen de Nederlandse sportorganisaties, kort geconcludeerd, in ieder geval lering trekken uit de hashtag-actie van de RFL.

Geplaatst in Media, Social media

Michel Dusée

Junior marketeer Eredivisie CV | Voormalig communitymanager SportNEXT en Sport & Strategie | Te bereiken via @micheldusee op Twitter | Studies: SPECO Sportmarketing (Fontys Tilburg), Postgraduaat Sportmanagement (Vrije Universiteit...
Naar profiel »

Daan Glorie

Dit geeft weer nieuw inzicht. Als je er bij stilstaat zie ik ook over het algemeen geen “beleid” rondom gebruik hashtacks bijvoorbeeld bij de zwembond.

Enkele dingen die de KNZB wel goed doet:
- iemand in “dienst” nemen die tijdens een toernooi Live twittert.
- een “live twitter” account aangemaakt: KNZB_live waarbij o.a. de grote toernooien zijn te volgen, zoals NK, EK, WK en straks denk ik ook de OS.
- bij grote zwemwedstrijden in Nederland: Amsterdam Swim Cup en Eindhoven Swim Cup worden de hashtacks goed bekend gemaakt op de twitteraccounts: #ASC12 en #ESC12 zijn voor dit jaar bijvoorbeeld de hashtacks.

Ik als sporter heb al nagedacht over mijn “hashtack” voor de dubbele Kanaaloversteek in september dit jaar. Een hashtack is kort en krachtig. Ik twijfel nog tussen #daankanaal of #daan2channel / #daan2kanaal. Tijdens mijn 24uur zwem-recordpoging was het #daan24uur en in Argentinie bij de Worldcup 88km #daan88km.

reactie geplaatst op 09/03/2012 om 11:59 uur

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?