PSV_Romero_FootballManager.png

De meest opvallende transferaankondigingen op social media deze winter

03/01/2018 06:300 reacties725


De transferwindow in het voetbal is weer open. Een maand lang mogen clubs spelers aantrekken en verkopen. Net als afgelopen zomer maken we op SPORTNEXT weer een overzicht van de meest in het oog springende aankondigingen van transfers. Van kerst tot Football Manager.


Deze lijst wordt tot de sluiting van de transfermarkt in (West)-Europa geactualiseerd. Weet jij nog een club die in dit rijtje thuishoort? Laat het ons weten via de comments onder de blog of via #sportnext op Twitter.


ZIE OOKDe meest creatieve manieren om transfers aan te kondigen op social media

Crystal Palace

In onderstaande video neemt Crystal Palace de aankondiging van transfers op de hak. Alle clichés komen voorbij en zelfspot is de Engelse club ook niet vreemd. Benieuwd hoe Crystal Palace een nieuwe aanwinst gaat presenteren deze winter.

Liverpool

Bij de kerstboom maakte Virgil van Dijk officieel bekend dat hij vertrekt naar Liverpool. De aankondiging op zichzelf springt niet direct in het oog. De manier waarop Liverpool de duurste Nederlandse voetballer aller tijden introduceert bij de fans, is dat wel. Een terugblik op zijn carrière, de bekendmaking van het rugnummer, zijn eerste trainingssessie, een exclusief interview met het clubkanaal, beelden van achter de schermen. Alles werd vastgelegd en in fases gepubliceerd via social media.

Nike

Foutje, bedankt. Dat was het geval toen Nike op oudejaarsdag de transfer van Philippe Coutinho naar FC Barcelona aankondigde. Het kledingmerk adverteerde op de eigen website met Barcelona-shirts met de naam Coutinho. Het bericht werd snel verwijderd, maar het leed was al geschied.

PSV

Football Manager is een enorm populair spel onder voetballiefhebbers. En iedereen die de game speelt, weet dat de Argentijn Maximiliano Romero een van de grootste talenten in Football Manager 2018 is. PSV maakte hier slim gebruik van door via Twitter een scene te laten zien in het populaire spel waar de transfer van de Argentijnse spits wordt afgerond.


Headerfoto: Twitter@PSV

Geplaatst in Media, Social media, Voetbal

Remco Tervoort

Communitymanager SportNEXT | Arko Sports Media | Te bereiken via remco.tervoort@sportsmedia.nl of @remcotervoort (Twitter).
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?