Fox_Sports_Eredivise_fp.jpg

FOX Sports Eredivisie en International, alles in één dugout

27/06/2013 11:591 reactie2229


Drie maanden geleden vroegen we een aantal deskundigen naar de nieuwe naam voor Eredivisie Live. Het aanbod met (inter)nationale competities en toernooien was in de afgelopen jaren flink gegroeid en de naam paste niet langer bij de ambities van de nieuwe eigenaar. FOX Sports of eventueel FOX Sports NL werd getipt als favoriet. Het is officieel bekend gemaakt dat Eredivisie Live vanaf 1 augustus verder gaat als FOX Sports Eredivisie. Met de naamsverandering staat tevens de komst van een extra kanaal met internationaal topvoetbal op de planning: FOX Sports International.

Een helder overzicht van het aanbod en meer flexibiliteit. FOX Sports Eredivisie moet vanaf 1 augustus de thuisbasis worden van het beste Nederlandse voetbal. De Eredivisie, Jupiler League, KNVB Beker en de Nederlandse clubs in de UEFA Europa League worden verdeeld over drie kanalen. Met naamswijziging wordt ruimte vrijgemaakt voor een nieuwe zender: FOX Sports International. Onder dezelfde merknaam een nieuwe zender met internationaal topvoetbal: de Barclays Premier League, Serie A, FA Cup, League Cup, Coppa Italia, DFB Pokal en UEFA Europa League (met uitzondering van de Nederlandse clubs). Het totaal komt daarmee op een pakket van vijf kanalen. “Het juiste moment voor Eredivisie Live om de volgende fase in te gaan onder gemeenschappelijke vlag van FOX Sports.”

De naamswijziging kwam het licht na een nieuwe zenderlijst van het digitale pakket van kabelaar SKV uit Veendam. Op 21 juni werd door Fox de naam Fox Sports International als Europees merk vastgelegd. De naamsverandering komt niet als een verrassing. Fox International Channels (FIC) koos er destijds bewust voor om grootaandeelhouder te worden: 'We kopen niet puur de rechten, we zijn nu zelf als partij betrokken en willen dit gezamenlijk verder uitbouwen.' Voor de liefhebbers/ klant is het principe eenvoudig: des te meer je betaalt, des te meer je te zien krijgt.

Afbeelding: Flickr (CC) Ableman
Bronnen: Emerce - Eredivisie Live

Geplaatst in Media

Wijnand van der Waal

Na 5 super gave jaren bij Sportnext was het tijd voor een nieuwe stap: Marketing & Communicatie bij Golazo Sports Nederland. Jaarlijks ben ik betrokken bij (inter)nationale topevenementen waaronder NN CPC Loop Den Haag, NN Marathon...
Naar profiel »

Wijnand van der Waal

De tarieven van FOX Sports Eredivisie en International zijn bekendgemaakt: Eredivisie: €17,95, International: €11,95, Combi: €24,95

reactie geplaatst op 11/07/2013 om 08:44 uur

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?