Nachtwacht_Schaatsers_JLOUSBERG_Meesters_van_de_Wereld.jpeg

Het laatste sportmarketingnieuws met de Nachtwacht, PSV en Oscar voor Kobe Bryant

11/03/2018 06:300 reacties733


In de week waarin Edwin van der Sar het als algemeen directeur van Ajax zwaar te verduren had, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Olympische Winterspelen online goed gevolgd

Hoewel de Olympische Spelen inmiddels alweer een paar weken achter ons liggen, blikken we nog een aller-aller-laatste keer terug. De NOS en Stichting KijkOnderzoek maakten onlangs bekend hoeveel mensen de Winterspelen online hebben gevolgd. In totaal bereikten programma’s tijdens de Olympische Spelen (9 t/m 25 februari) 3,5 miljoen mensen online. Als we kijken naar het online only aanbod bereikten alle video’s 2,4 miljoen kijkers tijdens de Spelen. De meest bekeken Olympische Spelen online only video is van Sven Kramer, een dag na zijn deceptie met 24.000 bereikte kijkers.

Eerder meldde de NOS dat in totaal ruim 9,5 miljoen unieke bezoekers de olympische subsite of artikelen in de NOS-app raadpleegden.

ZIE OOK: Hoe kijk en volg je de Paralympische Spelen in Pyeongchang?

Schaatskampioenen dineren voor de Nachtwacht

We blijven nog even bij het schaatsen. Dit weekend wordt in het Olympisch Stadion het WK allround verreden. Voorafgaand aan het toernooi op de Coolste Baan in Amsterdam kwamen 43 iconen uit het allround schaatsen bijeen in het Rijksmuseum in Amsterdam voor een speciaal diner onder de Nachtwacht. Drievoudig wereldkampioen allround Ard Schenk (1970, 1971, 1972) was gastheer van de avond.

In 1893 won Jaap Eden op het Museumplein in Amsterdam het eerste officiële 'Meesterschap der Wereld' hardrijden op de schaats. 125 jaar later is het WK allround terug in Amsterdam en wordt er door de organisatie een eerbetoon gebracht aan alle 'Meesters van de Wereld' die in de voetsporen van Jaap Eden zijn getreden. Extra bijzonder is dat het diner in het Rijksmuseum op steenworp afstand plaatsvond van de plek waar Jaap Eden ooit zijn allround titel won.

Sponsor Axians maakt spelersgegevens van PSV zichtbaar voor fans

Een mooie activatie bij PSV. Sponsor Axians maakt de gegevens van de spelers zichtbaar voor het publiek. Tijdens de wedstrijd PSV-PEC Zwolle konden de supporters op de LED-boarding zien dat Marco van Ginkel tot de 34e minuut 75% van zijn duels had gewonnen. Van alle PSV-spelers wordt tijdens de wedstrijden data geregistreerd. Axians maakt deze data achter de spelers inzichtelijk voor de PSV-fans. Dit doen zij live op een aantal momenten tijdens de wedstrijd via de LED-boarding. Na afloop van de wedstrijd vinden fans ook speler statistieken op social media.

La Liga gaat zesdelige serie uitzenden via Amazon

De Spaanse profliga La Liga is druk bezig zichzelf te positioneren in de sportwereld. Een volgende stap in de strategie is een samenwerking met Amazon. Het Amerikaanse bedrijf gaat een documentaire maken over het reilen en zeilen in de Spaanse competitie. In de zesdelige serie worden zowel spelers (oa Saul Nigez en Andres Guardado), trainers als bestuurders gevolgd. Na documentaires over Manchester City (Amazon), Juventus (Netflix) en Real Madrid (Facebook) is de Six Dreams-serie de volgende mediaproductie over voetbal. De releasedatum is vooralsnog gezet op eind 2018.

ZIE OOK: La Liga begint eigen streamingservice; voorbode voor verandering in het voetbal?

Kobe Bryant vult prijzenkast aan met Oscar

We sluiten het overzicht af met een mooi bericht uit de filmwereld. Kobe Bryant won afgelopen weekend een Oscar. De man die maar liefst vijf keer kampioens werd met de Los Angeles Lakers en eenmaal werd uitgeroepen tot MVP mag nu ook een Oscarbeeldje in zijn prijzenkast bijzetten. De 39-jarige Amerikaanse basketballegende viel in de prijzen met zijn productie Dear Basketball. Dear Basketball is gebaseerd op een gedicht van Bryant uit 2015, zijn afscheidsseizoen. In de vijf minuten durende handgetekende animatie worden hoogtepunten uit zijn twintig seizoenen durende carrière getoond. Bryant zei na de uitreiking dat het winnen van een Oscar beter voelde dan een kampioenschap.

Video: Dear Basketball van Kobe Bryant


 

Headerfoto: Jorrit Lousberg ©

Geplaatst in Activaties, Basketbal, Data, Experience, Media, Nieuws, Olympische Spelen, PyeongChang 2018, Schaatssport, Social media, Sponsoring, Voetbal

Redactie

SPORTNEXT, de sportmarketingcommunity van Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van sportmarketing met de doelgroep wordt gedeeld. Leden...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?