max_verstappen_event_fppp.jpg

Vrouwen in de sportjournalistiek op het derde Sport & Media Nieuwjaarsdiner

04/01/2018 06:300 reacties1722


'Waar blijven de vrouwen in sportjournalistiek?'. Van de ruim 700 perskaarthouders in Nederland zijn er namelijk slechts 25 vrouwelijke sportjournalisten en 4 vrouwelijke sportfotografen. Dat is iets minder dan 3 procent, en dat terwijl vrouwen in de sport enorm in de belangstelling staan en de mannen in vele takken van sport het nakijken geven. Tijdens het Sport & Media Nieuwjaarsdiner op maandag 22 januari bij de Coolste Baan van Nederland te Amsterdam, gaan diverse sprekers met elkaar in debat over de vraag waarom vooral mannen verslag doen van het groeiend aantal vrouwelijke sportsuccessen.


Voor nog geen € 100,- (excl. BTW) ben je er bij! Meld je hier aan.


De Nederlandse vrouwen zijn de afgelopen jaren enorm succesvol. Denk aan de winst van de OranjeLeeuwinnen, de wereldtitels en rondesuccessen van Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten, het WK-brons voor de handbalsters, de zwemsters, de volleybalsters, de schaatssters enzovoorts. Oneindig lijkt de lijst van vrouwelijk succes in de sport. 

Onder meer Dione de Graaff (NOS), Barbara Barend (HELDEN Magazine), sportfotografen Klaas Jan van der Weij en Pim Ras en Marcel van Roosmalen (NRC) hebben hun medewerking toegezegd en gaan tijdens het Sport & Media Nieuwjaarsdiner met elkaar in debat over de rol van vrouwen in de sportjournalistiek.

Uiteraard reiken we dit jaar ook weer mooie prijzen uit, zoals de NSP Sportpersoonlijkheidsprijs, de NSP Sportfoto van het Jaar, NSP Sportjournalist en de SPORTNEXT Prijs voor Sportjournalistiek Talent van het Jaar.

Het Sport & Media Nieuwjaarsdiner is de ideale start van het nieuwe jaar voor elke (startende én ervaren) professional met belangstelling voor sport en media. Deelname kost nog geen €100,- en voor leden van NSP zelfs maar €52,50 (prijzen excl. btw). Schrijf je dus direct in! 

Geplaatst in Events, Media, Arko Sports Media

Redactie

SPORTNEXT, de sportmarketingcommunity van Nederland! SPORTNEXT is een innovatieve en betrokken community die zich onderscheidt door de unieke wijze waarop de dynamische wereld van sportmarketing met de doelgroep wordt gedeeld. Leden...
Naar profiel »

Reageren

Log-in om in het vervolg (nog) sneller te kunnen reageren.

Welke kleur heeft gras?