{author}

Jaap Stalenburg

Jaap Stalenburg (1959) is sinds 1 januari weer terug in de journalistiek. Hij werkt onder meer voor Helden Magazine en diverse radio- en tv-programma’s. Daarnaast blijft hij als parttime manager Corporate Communicatie voor TVM verzekeringen werken.

Twitter »LinkedIn »

Als Sven Kramer spreekt, luister je

01/03/2018 09:580 reacties4816

Sven_KramerNSP.jpg

Als Sven Kramer spreekt, is het altijd goed om te luisteren. De buitenwereld mag dan soms het idee hebben dat de schaatsicoon als een arrogante egoïst door het leven gaat, niets is minder waar. Als hij zegt dat voor 97% van de huidige schaatsprofessionals de komende maanden de WW dreigt, dan heeft hij meer dan gelijk.

Lees verder »

Brief aan Bruno Bruins: ‘Nederland kan het sportieve Silicon Valley van Europa worden’

30/01/2018 06:300 reacties3730

Coolste_Baan_Amsterdam.jpg

Beste Bruno,

Onlangs hebben we elkaar kort gesproken op de Coolste Baan van Nederland en gezien ons gezamenlijk verleden in het Groningse, weet ik bijna zeker dat je geen bezwaar tegen tutoyeren hebt.

Lees verder »

Tijd voor een digitale schaatsrevolutie

19/10/2017 06:300 reacties3099

Sven_Kramer_in_vlog.png

Het is de laatste weken wel heel stil rond Mark Versteegen, de sponsorbaas van KPN. Uitgeslapen holt ie door Bussum en we zien hem dankzij Instagram ook op Spaanse stranden. Via WhatsApp heeft hij een open lijn met de top van de KNSB, waar grote zorgen zijn over hoe het (top)schaatsen zich de komende jaren financieel verder gaat ontwikkelen. Bondssponsor KPN denkt mee en duwt mee. Tijd voor een revolutie. Digitaal wel te verstaan. Een prachtige sport dreigt de aansluiting met de nieuwe wereld van sport en media volledig te missen en dus ook de sponsorinkomsten.

Lees verder »

Hoe Tom Tom blijft…

16/08/2017 06:301 reactie3623

Tom_Dumoulin_persco(Jaap).jpg

Je moet het gezien hebben om het te geloven. De Giro-zege van Tom Dumoulin heeft Nederland zo in vuur en vlam gezet dat hij op de slag de populairste BN'er is geworden. Honderden selfies per dag tijdens de Binck Bank Tour is heel normaal en altijd zijn er weer microfoons waar hij wat in moet roepen. Alleen al het gemak waarmee hij met zijn populariteit omgaat en hoe hij, ondanks de sterrenstatus, gewoon Tom is gebleven, is in Nederland nog maar zelden vertoond. Mede dankzij het beleid van zijn ploeg Team Sunweb.

Lees verder »