{author}

Jaap Stalenburg

Jaap Stalenburg (1959) is sinds 1 januari weer terug in de journalistiek. Hij werkt onder meer voor Helden Magazine en diverse radio- en tv-programma’s. Daarnaast blijft hij als parttime manager Corporate Communicatie voor TVM verzekeringen werken.

Twitter »LinkedIn »

KNSB-TeamNL Trainingsgroep opmaat naar nieuw topteam?

21/06/2018 06:510 reacties1856

Schaatsen_Thialf.JPG

Een gek gezicht was het wel. Ireen Wüst, Nederlands meest succesvolle schaatsster ooit, in een neutraal zwart pak in een groot peloton van profschaatsers zonder contract op het zomerijs van Thialf. Voor de NOS-camera erkende ze dat er nauwelijks belangstelling voor haar is vanuit het bedrijfsleven en dat er nog maar één strohalm is. De directie van stoelenfabriek Prominent wil na weken onderhandelen deze week een definitieve beslissing nemen over een team Wüst. Inmiddels is er door KNSB en NOC*NSF wel een noodplan opgesteld. Rijders die tussen wal en schip vallen kunnen zich in een speciale trainingsgroep voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Lees verder »

‘Wielersponsoring is niet meer de hobby van de baas’

11/06/2018 06:300 reacties1959

Tom_Dumoulin_Sunweb_shutterstock_1053666617.jpg

Hoewel met sponsoren als Sunweb, Jumbo en Roompot de Nederlandse wielerploegen de komende jaren weer vooruit kunnen, dreigen er toch grote problemen als het gaat om sponsoring in de nabije toekomst. Volgens sportmarketeer Chris Woerts is het zo goed als uitgesloten dat er een Nederlands bedrijf opstaat dat een miljoen of 20 investeert in een wielerploeg die op het hoogste niveau met Sky of QuickStep kan concurreren. Woerts zegt dit in een dubbelinterview met de ploegleider van Trek Segafredo, Steven de Jongh, in de Tourgids2018 van WielerRevue. "Wielrennen is niet interessant voor de nieuwe succesbedrijven als Coolblue en Booking.com."

Lees verder »

Eurosport zoekt nieuwe wegen in verslaggeving; tevredenheid over kijkcijfers Giro

29/05/2018 06:304 reacties2552

Giro_Eurosport_Tom_Dumoulin_GettyImages.jpg

Champagne zondagavond in het hoofdkwartier van Eurosport in Hilversum na alle huldigingen van de Giro-helden. Rose champagne in de geest van de Italiaanse ronde die met Chris Froome een omstreden winnaar kreeg, maar wel drie weken fascinerende televisie opleverde en Eurosport echt op de kaart zette als 'Home of Cycling'.

Lees verder »

Alarmfase 1 in het schaatsen

25/05/2018 15:421 reactie10721

Zamboni_in_Thialf.jpg

Nu coach Jillert Anema met een grote klap de deur van sponsor Clafis achter zich gesloten heeft, lijkt de crisis in het schaatsen compleet. Er is nog maar één echte professionele ploeg – Jumbo - over en de KNSB verkeert in serieuze financiële problemen. Toppers als Wust, Verweij, Ter Mors en Jorrit Bergsma gaan zonder sponsor aan het nieuwe seizoen beginnen. Hoe heeft het zover kunnen komen? Een verhaal over schaatsers met verkeerd zelfbeeld en teleurgestelde sponsors, plus een bond in verwarring.

Lees verder »