{author}

Jaap Stalenburg

Jaap Stalenburg (1959) is sinds 1 januari weer terug in de journalistiek. Hij werkt onder meer voor Helden Magazine en diverse radio- en tv-programma’s. Daarnaast blijft hij als parttime manager Corporate Communicatie voor TVM verzekeringen werken.

Twitter »LinkedIn »

Hoe Tom Tom blijft…

16/08/2017 06:301 reactie1894

Tom_Dumoulin_persco(Jaap).jpg

Je moet het gezien hebben om het te geloven. De Giro-zege van Tom Dumoulin heeft Nederland zo in vuur en vlam gezet dat hij op de slag de populairste BN'er is geworden. Honderden selfies per dag tijdens de Binck Bank Tour is heel normaal en altijd zijn er weer microfoons waar hij wat in moet roepen. Alleen al het gemak waarmee hij met zijn populariteit omgaat en hoe hij, ondanks de sterrenstatus, gewoon Tom is gebleven, is in Nederland nog maar zelden vertoond. Mede dankzij het beleid van zijn ploeg Team Sunweb.

Lees verder »

Revolutie door OranjeLeeuwinnen

09/08/2017 06:302 reacties2194

oranjevrouwen_EK1.jpg

Het succes van wat inmiddels de OranjeLeeuwinnen is gaan heten, zal ook op sponsorgebied consequenties gaan hebben. Sporters zal duidelijk moeten worden dat sponsoren andere eisen stellen dan pakweg tien jaar geleden. De succesvolle voetbalvrouwen hebben een nieuwe norm neergezet. Tijdens een toevallige ontmoeting met de merkmanager en sponsorverantwoordelijke van Univé Verzekeringen Fons Roosenboom, valt de marketingterm 'engagement'.

Lees verder »

Kranten missen slag om videocontent

01/08/2017 06:300 reacties2553

FC_Afkicken_blogJaap.jpg

Krantenuitgevers dreigen niet alleen in print de slag te gaan missen, maar ook digitaal lijken sportredacties van de meeste dagbladen conservatieve bolwerken geworden waar video als noodzakelijk kwaad wordt gezien en er af en toe een slechte kopie van het NOS Sportjournaal wordt gemaakt.

Lees verder »

Samenwerking Team LottoNL-Jumbo en FrieslandCampina draait om contentmarketing

18/07/2017 09:560 reacties1415

LottoNL-Jumbo.jpg

De eerste Nederlandse corporate is over de brug. Zuivelreus FrieslandCampina verbindt zich de komende jaren aan de Lotto-Jumbo formatie. De samenwerking werd maandag aangekondigd tijdens een medialunch op de rustdag van de Tour de France.

Lees verder »