{author}

Remco Tervoort

Communitymanager SportNEXT | Arko Sports Media | Te bereiken via remco.tervoort@sportsmedia.nl of @remcotervoort (Twitter).

Twitter »LinkedIn »

Hoe maken de WK-deelnemers hun selecties bekend?

22/05/2018 11:190 reacties174

WK2018_shutterstock_1070022389.jpg

Het wereldkampioenschap voetbal deze zomer in Rusland is hét hoogtepunt van de sportzomer. Ondanks de afwezigheid van Oranje blijft het een toernooi om naar uit te kijken. En de voorpret is al begonnen. De deelnemers maken deze periode hun definitieve WK-selecties bekend en dat gepaard met de nodige creativiteit. Van jonge fans die alle namen van de spelers opnoemen tot een origineel wedstrijdformulier. En van een heroïsche video tot een exclusieve WhatsApp-groep. Een overzicht.

Lees verder »

Samenwerking FootGolf en digitaal betaalmiddel Gulden; partnership van de toekomst?

10/05/2018 06:300 reacties2201

FootGolf_Capital_Cup_header.jpeg

Digitale valuta als bitcoin hebben dit jaar ook de sportwereld bereikt. Van sporters die laten zich uitbetalen in cryptocurrencies of hun eigen munt creëren tot betalen met bitcoins in stadions. In Nederland is een unieke samenwerking ontstaan tussen de FootGolf Capital Cup en het digitale betaalmiddel Gulden. “Dit partnership heeft enorm veel draagvlak.”

Lees verder »

Het kampioenschap van PSV; van een eigen live uitzending tot partneractivaties

03/05/2018 06:300 reacties2373

PSV_kampioen_Lozano.jpeg

PSV kroonde zich op 15 april voor de 24e keer tot landskampioen van Nederland. De weg naar de titel werd niet alleen in eigen land, maar ook in Latijns-Amerika op de voet gevolgd. Speciaal voor de vele PSV-fans uit Mexico besloten de Eindhovenaren voor het eerst de huldiging ook volledig in het Spaans uit te zenden. We spraken met Guus Pennings, Manager Marketing & Media bij PSV, over de communicatiestrategie, partneractivaties en de eigen online live-uitzending.

Lees verder »

KNMV gaat als eerste sportbond via esports op zoek naar nieuwe leden

26/04/2018 06:300 reacties1955

Dutch_eMotoGPTeam_uitsnede.jpeg

Esports is langzaam maar zeker de sportmarkt aan het veranderen. In de Verenigde Staten zijn inmiddels al bijna net zoveel game-fans als NBA-fans. Ook in Nederland zijn er de nodige ontwikkelingen gaande. Verschillende sportclubs, - bonden en –organisaties investeren in de combinatie tussen sport en esports. Zo ook de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), die als eerste sportbond in Nederland op zoek gaat naar een eigen esports-team: het Dutch eMotoGP Team.

Lees verder »