{author}

Remco Tervoort

Communitymanager SportNEXT | Arko Sports Media | Te bereiken via remco.tervoort@sportsmedia.nl of @remcotervoort (Twitter).

Twitter »LinkedIn »

Ook Formule 1 organiseert officiële eSports-competitie

21/08/2017 15:020 reacties402

F1eSports_Verstappen.jpg

De Formule 1 begint een eigen eSports-competitie. De Formula 1 Esports Series, het wereldkampioenschap voor gamers, begint in september. De competitie is de volgende stap van eigenaar Liberty Media om een jonger publiek aan te spreken. De Formule 1 is de laatste in een lange rij van sportorganisaties die door middel van eSports jongeren willen bereiken.

Lees verder »

Heracles Almelo wil met eSports meer jongeren in het stadion krijgen

21/08/2017 06:300 reacties621

Heracles_Bryan_header.jpg.jpg

Heracles Almelo staat bekend als een voetbalclub met een innovatief karakter. Ook op het gebied van eSports was de Eredivisieclub er vroeg bij. Heracles introduceerde onlangs zelfs als eerste ploeg ter wereld een jeugdopleiding voor eSporters. Een gesprek met Rob Toussaint, commercieel directeur van Heracles, over pionieren, positioneren en vergrijzing.

Lees verder »

Primeur in Eredivisie: hoogtepunten in VR door ogen van spelers met app FOX Sports

18/08/2017 10:390 reacties928

FOX_BeyondSportsapp.png

De Eredivisie kent dit weekend een primeur. Voor de eerste keer is het mogelijk via een gratis virtual reality-app van FOX Sports de hoogtepunten van het voetbalweekend te beleven door de ogen van de spelers. De app komt voort uit een samenwerking tussen FOX Sports Eredivisie en Beyond Sports.

Lees verder »

De meest creatieve manieren om transfers aan te kondigen op social media

18/08/2017 09:400 reacties3266

Pellegrini_Roma_FIFA17.jpg

De tijden dat voetbalclubs een transfer aankondigden door een persbericht te versturen of een berichtje op de clubsite te zetten, zijn voorbij. Steeds meer clubs verzinnen creatieve manieren om zoveel mogelijk aandacht te genereren voor de nieuwe speler. Van WhatsApp tot Snapchat en van een quiz op Twitter tot witte rook uit een schoorsteen. We maakten een overzicht van de meest in het oog springende aankondigingen van transfers deze zomer.

Lees verder »