{author}

Rowin Bouwmeester

Rowin Bouwmeester is sportmarketeer bij SportsGen sportmarketing en projectmanager van NextGen Series, Games & Talks. Behaalde halverwege 2016 de Master in Sport Management op het Johan Cruyff Institute. Groot fan van sporttalent, storytelling en sportevenementen.

Twitter »LinkedIn »

Het WK Allround maakt nieuwe herinneringen in het Olympisch Stadion

13/03/2018 09:440 reacties1232

WK_allround_Coolste_Baan.jpg

Aangezien we bij SportsGen op jaarbasis zo’n tien events organiseren in of rondom het Amsterdamse Olympisch Stadion, is de legendarische venue min of meer gaan voelen als tweede thuis. Met bovengemiddelde interesse bezoeken we daarom de andere sportevenementen die hier georganiseerd worden. Bijna twee jaar terug hostte het stadion de EK Atletiek en de afgelopen maanden en dagen kon schaatsminnend Nederland genieten van De Coolste Baan van Nederland en het ISU WK Allround, geïnitieerd door de collega’s van House of Sports in samenwerking met de KNSB en vele partners. Zowel tijdens de veelbesproken huldiging van TeamNL op de Coolste Baan als op de slotdag van het WK mocht ik erbij zijn.

Lees verder »

La League: een wereldwijde voetbalcommunity voor meiden én hun fans

25/04/2017 06:300 reacties3589

032017_Plan_LaLeague_Visual_brand_11-samen-sterker.jpg

Plan Nederland lanceerde vorige maand, in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, Women Win, SportsGen, Olympisch Stadion en clubs uit de Eredivisie Vrouwen, een nieuw initiatief dat zoveel mogelijk meiden in Nederland en de rest van de wereld (langer) wil laten voetballen; La League. De relatie tussen vader en dochter staat centraal in de activatie. De aftrap van La League werd verricht in Brazilië, waar oud-voetballer Ronald de Boer en dochter Demi een project bezochten en met eigen ogen aanschouwden welke rol voetbal kan spelen in de ontwikkeling van meisjes. La League wil uitgroeien tot de leukste, wereldwijde voetbalcommunity voor meiden én huns fans en start in Nederland met diverse voetbalevents.

Lees verder »

De volgende generatie topsporters centraal bij NextGen Series, Games & Talks

14/05/2016 06:300 reacties1448

Series-Games-Talks.png

Het Pinksterweekend (13 t/m 16 mei) is aanstaande en traditiegetrouw worden er in Amsterdam tijdens deze periode veel sportevenementen georganiseerd. Het Olympisch Stadion en de directe omgeving stond de afgelopen jaren in het teken van achtereenvolgend: ‘Ringen rond Amsterdam’, het’ Amsterdamse Sportweekend’ en het ‘Copa Amsterdam Sportfestival.’ Sportmarketingbureau SportsGen en de Gemeente Amsterdam lanceren dit jaar een nieuw concept: NextGen Series, NextGen Games & NextGen Talks; evenementen waar de volgende generatie topsporters centraal staat. Vier dagen lang maakt Amsterdam kennis met de grootste talenten uit diverse sporten waarbij er voor jong en oud van alles te beleven is.

Lees verder »

Tata Steel Chess Tournament is social!

15/01/2016 07:300 reacties2667

tatasteelchess_fp.jpg

Het pittoreske dorpje Wijk aan Zee maakt zich traditiegetrouw op voor het jaarlijkse Tata Steel Chess Tournament. Vanaf vandaag (15 januari) t/m 31 januari 2016 vindt de 78ste editie plaats van het Wimbledon onder de schaaktoernooien. Schaakgrootmeesters van over de hele wereld, waaronder wereldkampioen Magnus Carlsen en toernooiambassadeur Anish Giri, zijn twee weken lang te aanschouwen in sporthal De Moriaan en tijdens de ‘Chess on Tour’ rondes in Science Center NEMO Amsterdam (21 januari) en het Spoorwegmuseum Utrecht (27 januari). Naast de in totaal 28 grootmeesters trekt het evenement ieder jaar zo’n tweeduizend amateurschakers afkomstig uit meer dan 40 landen naar zich toe. Het toernooi wordt steevast bezocht door duizenden schaakfans en via de website & livestream brengen honderdduizenden mensen online een bezoek aan het evenement.

Lees verder »