{author}

Bert Jonker

Bert Jonker (1966) is directeur/eigenaar van CLAFIS Ingenieus, een ingenieursbureau dat sinds de oprichting in 2004 is uitgegroeid tot een organisatie met zo’n 450 medewerkers verspreid over 7 vestigingen door heel Nederland. Bert bekleedt daarnaast diverse bestuursfuncties in met name de sportwereld.

LinkedIn »

De toekomst van de schaatssport staat op het spel

06/04/2018 09:031 reactie2988

VRA161015_Clafis_Erfurt-0374.jpg

In mijn vorige columns heb ik keer op keer duidelijk willen maken dat het tijd is voor verandering in de schaatssport. Hoewel er bepaalde zaken in gang zijn gezet, vraag ik mij af of de veranderingen wel snel genoeg gaan. Veel blijft bij het oude en samenwerking tussen de verschillende stakeholders is ver te zoeken. Een zaak als die tussen Justlease.nl en Ireen Wüst is bovendien weinig opbouwend voor de sport. Een duurzame toekomst voor het schaatsen staat op het spel.

Lees verder »

Shared Service Center als oplossing voor een duurzame toekomst van de schaatssport

12/03/2018 06:301 reactie1984

Jorrit_Bergsma_Clafis.jpg

Het schaatsseizoen is bijna ten einde. En geheel volgens traditie moet het merendeel van de sporters en coaches deze zomer op zoek naar nieuwe sponsoren. Vooralsnog hebben alleen Jumbo en ikzelf met mijn ingenieursbureau CLAFIS aangegeven de komende jaren door te gaan met de sponsoring van de schaatssport. Een trieste, maar verklaarbare ontwikkeling die aangeeft dat het tijd is voor verandering. Daarom pleit ik voor een compleet nieuw model voor een duurzame toekomst van de sport: de oprichting van een Shared Service Center.

Lees verder »

Het wordt tijd dat de KNSB een duidelijk signaal afgeeft

28/08/2017 06:300 reacties3351

Thialf.jpg

Het nieuwe schaatsseizoen staat voor de deur. Met de Olympische Spelen in Pyeongchang in het vooruitzicht wordt 2018 een enorm belangrijk jaar. Niet alleen voor de atleten en de teams, maar ook voor de KNSB en alle overige betrokken stakeholders. Nadat we vorig seizoen met de convenantgroep tot een KNSB breed akkoord zijn gekomen en later met de Expertgroep over de verdeling van de bezuinigingen en het toekomstige beleid, is het woord nu aan de schaatsbond.

Lees verder »

Waar blijft de commissie die de schaatssport verder moet helpen?

18/11/2016 09:390 reacties3540

Thialf_Clafis.jpg

Ik maak mij zorgen. Het schaatsseizoen is in volle gang en de eerste World Cup is al achter de rug. Maar er is nog steeds geen commissie gevormd die een voorstel gaat indienen voor een duurzame toekomst van de schaatssport. Hoe lang moet het nog duren?

Lees verder »