{author}

Denis Doeland

Denis Doeland in Tags
Self Employed (ZZP), Passion for IP / Music / Tech / Internet / Social Media, Blogger, Trainer, Disruptor

Twitter »

Sportbonden op Twitter en Facebook

29/04/2012 10:002 reacties2502

Sports.png

In januari vond er al een kleine benchmarking plaats van de Nederlandse sportbonden op Twitter en Facebook. Vandaag, ruim vier maanden verder, zijn er toch weer een hoop verschuivingen in de ranglijst te vinden. Zo zijn er niet alleen 11 nieuwe sportbonden aan de lijst toegevoegd, maar is ook de KNLTB bijvoorbeeld uit de top 3 verdwenen. De tweede plaats wordt nu ingenomen door het NOC*NSF, terwijl de KNLTB op een vijfde stek bivakkeert. Opvallende stijgers zijn verder Sportvisserij Nederland, NTFU - Toerfietsen en NKBV - Klim en Berg. Het complete overzicht van de Nederlandse sportbonden is te vinden onder lees verder.

Lees verder »

El Clásico voor websites, een nipte overwinning voor FC Barcelona

21/04/2012 18:540 reacties2070

El_Clasico_fp.png

Vanavond is het weer zover: El Clásico. Voor beide teams is de wedstrijd van vanavond niet alleen van belang voor het kampioenschap, maar toch vooral ook voor prestige. Beide clubs hebben online indrukwekkende websites en hoewel Real Madrid meer bezoekers ontvangt scoort FC Barcelona toch een beter gemiddelde. Met nog klein uur tot de aftrap: El Clásico voor websites.

Lees verder »

Sportmerken op social media

25/01/2012 08:304 reacties13221

Nike_Sportmerken.png

Een beetje merk is tegenwoordig op Social Media aanwezig om zich te kunnen profileren. Maar met het hebben van een Facebook-pagina of een Twitter-kanaal alleen kom je er niet. Social Branding gaat over ‘je sociaal opstellen als merk’. Het centraal zetten van de consument is dan oprecht onderdeel van de kern van je merk. Sportmerken begeven zich inmiddels op de sociale kanalen, zo is al eerder gebleken uit de infographics over Nike, Adidas, Puma en Reebok. Nu gaan we nog een stap verder door de sportmerken in een lijst te zetten. Per merk kan er worden gekeken naar de Presence, Activity en Engagment. Factoren die belangrijk zijn voor de online reputatie van een merk.

Lees verder »

Eredivisie op social media: De tweede seizoenshelft

20/01/2012 22:320 reacties5242

eredivisie.jpg

Vanavond is het dan weer zover. De tweede helft van het voetbalseizoen trapt af. Wat is de tussenstand op Social Media? Hoe brengen Ajax, Feijenoord, PSV, FC Twente en AZ het er vanaf in de tweede helft van het voetbalseizoen 2011-2012? Bekijk hier de Top 10 van voetbalclubs uit de Eredivisie.

Lees verder »