{author}

Hugo Gruijters

Docent Sportbusiness aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg, opleiding SPECO Sportcommunicatie. Hij verzorgt binnen deze opleiding o.a. cursussen op het gebied van sportmarketing, sportsponsoring en sportevents. Gruijters is oud-bestuurslid van betaaldvoetbalorganisatie FC Eindhoven en is teammanager en voorzitter van de technische commissie bij hockeyvereniging DVS. Daarnaast is hij mede-auteur van twee Sportmarketing boeken waaronder ‘Sportmarketing: waardecreatie binnen de sport’. Dit boek werd in mei 2017 uitgegeven bij Arko Sports Media. In mei 2018 verschijnt de tweede druk. Deze is te bestellen via: https://www.sportsmedia.nl/sportmarketing-waardecreatie-binnen-de-sport.html

Twitter »

Wanneer worden de KNVB en KBVB wakker?

07/12/2017 06:300 reacties2787

KNVB_campus_buitenkant.jpg

Eerder schreef ik op SPORTNEXT blogs over de deplorabele staat van het Nederlandse voetbal. De prima prestatie vorig seizoen van Ajax in de Europa League daargelaten, als Nederland tellen we niet meer mee in Europa. Met als dieptepunten de huidige prestatie van het Nederlands elftal en onze clubs in de Champions- en Europa League. Vorig jaar werden er veel goede ideeën geboren om dit probleem op te lossen, wat op clubniveau ook speelt bij onze Belgische buren. In Brugge sloegen Belgische sportmanagement studenten van VIVES Hogeschool Brugge en Nederlandse studenten van de opleiding SPECO (Fontys) de handen ineen. Op het aanbod om deze ideeën te delen met de KNVB en KBVB is tot op de dag van vandaag niet gereageerd.

Lees verder »

Trots op TeamNL

07/10/2016 12:550 reacties2039

TeamNl_goudenmedailles.png

Nog één keer wil ik terugblikken op afgelopen sportzomer. Als je een grote passie hebt voor sport, was deze zomer er één om je vingers bij af te likken. Naast Rio 2016 waren de EK Atletiek, het EK voetbal en natuurlijk de Tour de France de meest in het oog springende sportevenementen deze zomer.

Lees verder »

Nederlandse en Belgische studenten slaan handen ineen om ons voetbal te redden

29/04/2016 06:300 reacties4326

PSV_stadion.jpg

“Wat? Dan spelen we straks helemaal niet meer mee in Europa…” Dat is de reactie van studenten op een slide die toont dat alle Belgische en Nederlandse eerste klasse ploegen samen vanaf volgend seizoen evenveel aan uitzendrechten verdienen als de ploeg die in de Engelse Premier League degradeert. Dat onze voetbalploegen uit België en Nederland al een tijdje niet meer meetellen op het hoogste niveau is al langer duidelijk. De laatste Europese titels uit de Lage Landen dateren van Feyenoord in 2002, Ajax in 1995 en KV Mechelen in 1988. Maar dat de grote schokgolf die ons helemaal kan uittellen om de hoek staat, dat beseffen velen nog niet.

Lees verder »

Integer sportbestuur

05/10/2015 10:100 reacties2137

integer_fifa_fp.jpg

Ik verbaas me al jaren over de misstanden binnen sportbesturen. De soap binnen de FIFA, die al jaren duurt, is het ultieme voorbeeld hoe het niet moet. Het gedrag van de diverse, zogenaamde bobo’s binnen de FIFA druist tegen alle principes van integer sportbestuur in. Maar wat is dat dan: integer sportbestuur? Volgens Van Dale  betekent integer: eerlijk, onkreukbaar. Een ander online woordenboek geeft als definitie van het woord integer: wie altijd eerlijk en oprecht is; voorbeeld: zij is niet om te kopen.

Lees verder »