{author}

Chris Woerts

Eigenaar CWO Consultancy & Marketing

Chris Woerts is voormalig commercieel directeur van Feyenoord en het Engelse Sunderland. Hij heeft zich ontwikkeld als een deskundige op het gebied van sportmarketing. Bij Feyenoord ontwikkelde hij een nieuwe sponsorstrategie. Mede door zijn inbreng ontstonden projecten als Feyenoord TV, Ono Adventure (voor de Japanse markt) en Ghaly Adventure (voor de Egyptische markt). Als commercieel en marketing directeur van de Eredivisie NV was hij verantwoordelijk voor de succesvolle TV Tender en het ontstaan van de eredivisietune op televisie, radio en print. Chris Woerts heeft gedurende zijn carriere de nodige individuele prijzen gewonnen. In 2002 werd hij MegaMarketeer en in 2005 meest succesvol en invloedrijk persoon in de sponsormarkt.

Website »Twitter »

Is de transfer van Neymar naar PSG eigenlijk wel zo duur?

07/08/2017 06:300 reacties7071

Neymar_PSG.jpg

Waanzin! De gekte voorbij. Schande! De moraalridders in Nederland stonden direct klaar met hun oordeel inzake de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain. In Frankrijk klinken andere geluiden. Daar is men trots en blij dat het gelukt is een speler van FC Barcelona te strikken. De Spaanse bond stribbelde nog wat tegen, maar ging uiteindelijk overstag en verleende alle medewerking.

Lees verder »

‘Kleine luyden’ Eredivisie klagen en vragen veel maar doen weinig

09/02/2017 06:301 reactie4019

sparta_rotterdam.jpg

Het moet voor de shirtsponsor van Sparta – Axidus – en de andere commerciële partners van de Eredivisionist afgelopen zondag, nog afgezien van de nederlaag, een frustrerende middag zijn geweest. Waar FC Twente-Feyenoord gevolgd werd door ruim 537.000 kijkers op FOX Sports 1, stemden slechts 6.000 mensen af op FOX Sports 3 om de 'kasteelheren' te zien spelen tegen PEC Zwolle.

Lees verder »

WK 2022 in Qatar wordt een fantastisch voetbalfeest

12/01/2017 06:302 reacties3058

Al-Khalifa_Stadium_Qatar.jpg

Met alle ophef rond de uitbreiding van het aantal landen dat mee mag doen aan het WK 2026, zou je bijna vergeten dat in 2022 het WK in Qatar wordt gespeeld. Verplaatst van de zomer naar de winter, hetgeen een niet meer dan logisch gevolg is van de bloedhete zomers. Net terug van een privé werkbezoek aan Qatar in deze winterperiode kun je maar één ding concluderen: het wordt in 2022 een fantastisch WK.

Lees verder »

Gemiste kans Eredivisie bij vermarkten van tv-rechten

15/11/2016 06:301 reactie3102

FCGroningen_stadion.jpg

Het was in de media maar een heel klein berichtje, het werd eigenlijk voor kennisgeving aangenomen: De samenvattingen van de Eredivisie zijn ook de komende twee jaar bij de NOS te zien.

Lees verder »