{author}

Chris Woerts

Eigenaar CWO Consultancy & Marketing

Chris Woerts is voormalig commercieel directeur van Feyenoord en het Engelse Sunderland. Hij heeft zich ontwikkeld als een deskundige op het gebied van sportmarketing. Bij Feyenoord ontwikkelde hij een nieuwe sponsorstrategie. Mede door zijn inbreng ontstonden projecten als Feyenoord TV, Ono Adventure (voor de Japanse markt) en Ghaly Adventure (voor de Egyptische markt). Als commercieel en marketing directeur van de Eredivisie NV was hij verantwoordelijk voor de succesvolle TV Tender en het ontstaan van de eredivisietune op televisie, radio en print. Chris Woerts heeft gedurende zijn carriere de nodige individuele prijzen gewonnen. In 2002 werd hij MegaMarketeer en in 2005 meest succesvol en invloedrijk persoon in de sponsormarkt.

Website »Twitter »

Jupiler League moet zichzelf opnieuw uitvinden

27/09/2017 06:300 reacties3078

Jupiler_League_FCEmmen.jpg

Jupiler stop als naamgever van wat ooit de Eerste Divisie heette. De directie en een aantal directbetrokkenen wisten het al geruime tijd. Hoopvol laat de directie van de Jupiler League weten dat het in gesprek is met potentiële kandidaten, maar de realiteit leert dat er nog maar weinig tractie is vanuit de markt. Dat kan liggen aan de vraagprijs van 1,5 miljoen euro, maar je kunt ook een andere, meer fundamentele vraag stellen: is de Jupiler League nog wel levensvatbaar in de huidige vorm?

Lees verder »

Kunstgrasdiscussie: Heimwee naar de jaren ‘90

11/09/2017 11:290 reacties2878

Kunstgras_bal.jpg

'Bring me your plan and I make a decision. This is not a democracy'. De boodschap van toenmalig CMO Sergio Zyman was glashelder. Wij, jonge honden bij Coca-Cola in Atlanta, hadden maanden gewerkt aan plannen, overlegden veel, stemden zaken tot in detail af, maar toch misten de gepresenteerde plannen synergie, richting en visie. Waarom? Het was het ultieme polderplan waar eenieder iets voor elkaar probeerde te krijgen uit het eigen plan. Zo kwam er een allegaartje uit dat nergens toe leidde.

Lees verder »

Is de transfer van Neymar naar PSG eigenlijk wel zo duur?

07/08/2017 06:300 reacties8277

Neymar_PSG.jpg

Waanzin! De gekte voorbij. Schande! De moraalridders in Nederland stonden direct klaar met hun oordeel inzake de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain. In Frankrijk klinken andere geluiden. Daar is men trots en blij dat het gelukt is een speler van FC Barcelona te strikken. De Spaanse bond stribbelde nog wat tegen, maar ging uiteindelijk overstag en verleende alle medewerking.

Lees verder »

‘Kleine luyden’ Eredivisie klagen en vragen veel maar doen weinig

09/02/2017 06:301 reactie4238

sparta_rotterdam.jpg

Het moet voor de shirtsponsor van Sparta – Axidus – en de andere commerciële partners van de Eredivisionist afgelopen zondag, nog afgezien van de nederlaag, een frustrerende middag zijn geweest. Waar FC Twente-Feyenoord gevolgd werd door ruim 537.000 kijkers op FOX Sports 1, stemden slechts 6.000 mensen af op FOX Sports 3 om de 'kasteelheren' te zien spelen tegen PEC Zwolle.

Lees verder »