{author}

Margriet de Schutter

Margriet de Schutter (1986) trainde van 1998 tot 2010 voor het nationale team shorttrack. Ze schreef het scenario voor de documentaire Diepgaan voor Vancouver, die op het grootste Internationale Filmfestival op het gebied van sport in Milaan werd onderscheiden. Als ondersteunende website bouwde ze http://www.extopsporter.nl waar ,alle informatie te vinden is over de periode na topsport. Naar aanleiding van de documentaire en de website heeft uitgeverij Prometheus haar benaderd om een boek te schrijven met als resultaat: Stoppen & Doorgaan.

Website »Twitter »LinkedIn »

Hoe deze prachtige sportzomer een verschrikking kan zijn

10/07/2018 10:050 reacties1270

Max_Verstappen_Oostenrijk_AP-1W553GFEH1W11_news.jpg

De sportzomerkoorts is weer aangebroken. Het tennistoernooi van Wimbledon, de Tour de France, Formule 1, het WK voetbal. Een greep uit prachtige sportevenementen die nu plaatsvinden, waar sportliefhebbers en -marketeers hun vingers bij af kunnen likken. Het aantal fans groeit exponentieel en het enthousiasme is rijkelijk aanwezig. Veel lof zou je zeggen, maar wat als je net gestopt bent met je topsportcarrière of niet meedoet: een verschrikking.

Lees verder »

Het OKT als eindejaarsvuurwerk

03/01/2018 09:540 reacties1589

Thialf_OKT.jpg

Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Voor iedere sportliefhebber en schaatsfan een wedstrijd om vier jaar naar uit te kijken; als prachtig siervuurwerk om je vingers bij af te likken. Voor schaatsers daarentegen is het een verschrikking, waar bijna geen sier mee te behalen valt; er is juist een Olympisch ticket te verknallen. Dit scherpe contrast bracht het OKT voor mij tot het eindejaarsvuurwerk van 2017.

Lees verder »

Transferperiode van stoppen en doorgaan met topsport is doodeng

14/10/2016 06:300 reacties2392

Ingedekker.jpg

"De kogel is door de kerk, ik stop met zwemmen", waren de woorden van Inge Dekker begin deze week, toen zij haar afscheid in het topzwemmen bekendmaakte. Naast Inge waren er al meerdere sporters die haar hierin voor gingen en het begin van hun nieuwe leven inluidden. Neem bijvoorbeeld olympisch beachvolleybalster Jantine van der Vlist, schaatser Renz Rotteveel en hockeyinternationals Naomi van As en Ellen Hoog. De transferperiode van stoppen en doorgaan is weer aangebroken.

Lees verder »

Aandacht voor thuisblijvers van Rio

22/07/2016 06:300 reacties1986

Openingsceremonie_spelen_2012.jpg

Het startschot van de Olympische Spelen is al over twee weken. Het grootste evenement ter wereld waar je als sporter van kinds af aan al van droomt. Waar je alles voor aan de kant hebt gezet en waarvoor je dag in dag uit het uiterste van jezelf hebt gevraagd. De media staan er vol van en iedereen begint langzamerhand Riokriebels te krijgen.

Lees verder »