What’sNext: Overheid bondgenoot van ambitieuze sportbonden

18/10/2017 08:000 reacties256

Michiel_header.png

Verandering. Transitie in de sport. Urgentie. Het is al jaren een 'hot topic'. Diverse oproepen zijn ook hier op SPORTNEXT voorbijgekomen. Het valt me op dat dit vaak met een negatieve ondertoon gepaard gaat.

Lees verder »

Het laatste sportmarketingnieuws met hoopvol regeerakkoord voor de sport

15/10/2017 07:300 reacties477

Hockeyvrouwen_shutterstock_198972503.jpg

In de week waarin het regeerakkoord definitief het licht zag, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Een verzameling van nieuws, feiten en andere opvallende zaken die wereld van sport en marketing weer in helder perspectief zetten.

Lees verder »

Growth Hacking: Heb jij jouw bullseye al gevonden?

11/10/2017 06:300 reacties1431

SportNext_GH.jpg

In de start-up-scene is Growth Hacking een populair woord. Iedereen wil groeien, want: 'Al het andere… volgt uit groei.' Growth Hacking helpt bedrijven groei te realiseren. Is dat dan ook te vertalen naar sport? Jazeker, er zijn weinig sportorganisaties die zonder doelstellingen werken. En als je met doelstellingen werkt, dan wil je het maximale bereiken. Uitverkochte stadions, een florerende merchandise, uitbreiding van de supportersvereniging of het binnenhalen van nieuwe partners, sponsors en suppliers. Voor al deze groeidoelstellingen kan Growth Hacking een oplossing zijn. Sterker nog, Growth Hacking is ideaal voor organisaties waar het vaak aan tijd en budget ontbreekt. In een serie blogs neem ik jullie mee in de wereld van Growth Hacking en hoe sportorganisaties daarvan kunnen leren.

Lees verder »

Gelijke rechten, ongelijke verdeling

10/10/2017 06:300 reacties896

Shanice_vd_Sanden_Oranjevrouwen_shutterstock_393329764.jpg

De Noorse voetbalbond maakte zaterdag bekend dat voetbalsters van het nationale elftal evenveel gaan verdienen als hun mannelijke collega’s. De mannen staan een deel van hun commerciële inkomsten af aan de vrouwen. De deal zou een voorbeeld moeten zijn voor alle voetbalbonden wereldwijd, te beginnen in ons eigen land.

Lees verder »

Oproep aan Eredivisie: start met livestreamen via social media!

28/09/2017 06:300 reacties1378

de_kuip.jpg

Het is slechts een kwestie van tijd voordat sociale netwerken gaan meebieden op de uitzendrechten voor sport. Dat zei Ed Woodward, vicevoorzitter van Manchester United, vorige week. Als Facebook en Amazon zich gaan mengen in de strijd om de tv-rechten van bijvoorbeeld de Premier League kan dat grote gevolgen hebben. Maar het biedt tegelijkertijd ook heel veel kansen, bijvoorbeeld voor de Eredivisie.

Lees verder »