Is er toekomst voor de sport?

12/12/2017 06:300 reacties596

Robot_voetbal_toekomst_sport_shutterstock_74020927.jpg

Inspelen op wat de toekomst ons brengt, dat is wat elke strateeg of marketeer graag zou willen. Maar daar hebben we wel inzicht in de toekomst voor nodig. Waar trendwatchers de sport meestal enigszins links laten liggen, heeft de sport natuurlijk Gijsbregt Brouwer voor haar jaarlijkse voorspellingen. Het SCP en RIVM wilden echter wat verder vooruit kijken en verkenden met een grote groep experts de komende twintig jaar van de sport in de Sport Toekomstverkenning (STV). Voor professor Maarten van Bottenburg is dit allemaal korte termijn werk. Wat leren we als er we een voorstelling proberen te maken van de sport over 1000 jaar?

Lees verder »

Productmanagement in sport; wat de Eredivisie, UEFA en UCI kunnen leren van de Amerikanen

11/12/2017 06:300 reacties735

Team_Sky_shutterstock_458605381.jpg

Als we als fan naar sport op het hoogste niveau kijken doen we dat om verschillende redenen. We willen entertainment, spanning en helden zien. In veel huidige Europese sportcompetities gaat de spanning er een beetje af, het wordt voorspelbaar. Op bepaalde momenten is er sprake van het underdog 'Leicester City-effect', maar meestal zijn de kampioenen in Europese competities uit dezelfde top 5 afkomstig. Veel fans zijn eigenlijk voor 'spek en bonen' fan omdat de kans op winst nihil is. Bij het wielrennen, waar mensen vaker fan van een renner zijn, is de uitslag van bijvoorbeeld de Tour de France 2018 redelijk voorspelbaar; de kopman van Team Sky wint.

Lees verder »

Wanneer worden de KNVB en KBVB wakker?

07/12/2017 06:300 reacties1085

KNVB_campus_buitenkant.jpg

Eerder schreef ik op SPORTNEXT blogs over de deplorabele staat van het Nederlandse voetbal. De prima prestatie vorig seizoen van Ajax in de Europa League daargelaten, als Nederland tellen we niet meer mee in Europa. Met als dieptepunten de huidige prestatie van het Nederlands elftal en onze clubs in de Champions- en Europa League. Vorig jaar werden er veel goede ideeën geboren om dit probleem op te lossen, wat op clubniveau ook speelt bij onze Belgische buren. In Brugge sloegen Belgische sportmanagement studenten van VIVES Hogeschool Brugge en Nederlandse studenten van de opleiding SPECO (Fontys) de handen ineen. Op het aanbod om deze ideeën te delen met de KNVB en KBVB is tot op de dag van vandaag niet gereageerd.

Lees verder »

What’sNext: Man vs Machine

06/12/2017 09:590 reacties2084

Pieter_header.png

Dagelijks vliegen de artikelen, blogs en opinies ons om de oren waar nieuwe technologie gekoppeld wordt aan een verbeelding van de toekomst. Logisch, hedendaagse technologie wordt verkocht met beloftes wat toekomstige technologie ons te bieden heeft.

Lees verder »

Ajax zet nieuwe stap in China met samenwerking Guangzhou R&F Football Club

27/11/2017 09:120 reacties835

Ajax_samenwerking_Guangzhou.jpg

Ajax en Guangzhou R&F FC hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst van vijf jaar getekend. De Chinese topclub wil met de hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van China ontwikkelen. Met de overeenkomst is een totaalbedrag gemoeid van 10 miljoen euro. Beide clubs hebben de intentie uitgesproken om bij wederzijdse tevredenheid het contract met nog eens vijf jaar te verlengen. De samenwerking met Guangzhou R&F FC is de volgende stap van Ajax in de Aziatische markt, waar de Amsterdamse club de afgelopen jaren steeds nadrukkelijker aanwezig is.

Lees verder »