Clubs promoten met topsport passe-partout Groningen als topsportstad

15/02/2018 06:300 reacties1178

Euroborg_FCGroningen.jpg

In Groningen wordt in meerdere disciplines topsport bedreven. Er zijn clubs in de hoogste divisies van het voetbal, basketbal, ijshockey, volleybal, hockey en korfbal. In een poging topsport in de stad Groningen te promoten én nieuw publiek te binden, werd in 2017 een topsport passe-partout geïntroduceerd. Afgelopen jaar werd een vervolg gegeven aan de actie, al lopen de Groningse sportliefhebbers er nog niet massaal warm voor.

Lees verder »

What’sNext: De belangrijke les die Kramer en Nuis het Nederlandse voetbal leren

14/02/2018 08:220 reacties1595

Kjeld_Nuis_Patrick_Roest.jpg

Plezier was het toverwoord de laatste weken in het Nederlandse (voetbal)nieuws. Krantenkoppen rondom de aanstelling van Ronald Koeman en het terugbrengen van plezier bij Oranje. Ook Robin Van Persie die aangeeft dat plezier nu het belangrijkste voor hem is. Begrijp me niet verkeerd, ik juich dit vanzelfsprekend van harte toe, maar waarom is dit nieuws? Plezier is een keiharde basisvoorwaarde in de sport (en mensen die in de sport werken). Sterker nog, plezier is overal een basisvoorwaarde voor geluk en zelfs succes. Via een eenvoudige Google-search kun je hier talloze (wetenschappelijke) artikelen over vinden, mocht je hier nog niet van overtuigd zijn.

Lees verder »

Sportaanbod meer waard dan prijs suggereert

31/01/2018 06:300 reacties1784

Fitness_Mulier.jpg

Het ministerie van VWS en diverse gemeentes richten zich op het stimuleren van de sportdeelname, waarbij degenen die willen sporten daar zo min mogelijk (financieel) door gehinderd moeten worden. Om te sporten is het niet noodzakelijk om diep in de buidel te tasten, al kunnen de kosten voor een sport wel een beletsel zijn om specifieke sporten (in een bepaald verband) te beoefenen. Wordt sporten in Nederland als 'duur' ervaren? Uit ons onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders de kosten voor sport niet bezwaarlijk vindt (figuur 1).

Lees verder »

Brief aan Bruno Bruins: ‘Nederland kan het sportieve Silicon Valley van Europa worden’

30/01/2018 06:300 reacties1935

Coolste_Baan_Amsterdam.jpg

Beste Bruno,

Onlangs hebben we elkaar kort gesproken op de Coolste Baan van Nederland en gezien ons gezamenlijk verleden in het Groningse, weet ik bijna zeker dat je geen bezwaar tegen tutoyeren hebt.

Lees verder »

5 redenen waarom iedere voetbalclub een eigen clubapp moet hebben

16/01/2018 06:300 reacties1382

App_Stadion_shutterstock_524981725.jpg

Sport gaat al enige jaren hand in hand met een grote hoeveelheid apps. Sinds een aantal jaar zien we dat sportclubs, sporters en leagues het heft in eigen handen nemen, zélf zorgen voor de informatievoorziening en zélf platformen ontwikkelen. Via onder andere social media, de clubsite, nieuwsbrieven en apps kunnen clubs via meerdere kanalen hun content distribueren. In deze blog bespreek ik de importantie van clubapps.

Lees verder »