Hoe olympische sporters social media inzetten

22/02/2018 09:560 reacties583

Sven_Kramer_Naomi_van_As.png

Gijsbregt Brouwer begeleidde sporters als Ireen Wüst, Koen Verweij en Sven Kramer op social media en gaf tijdens eerdere Olympische Spelen de sporters van TeamNL training in social media-gebruik. Volgens Brouwer zijn foto’s met Naomi van As goed voor het Instagram-account van Sven Kramer, mogen sporters heel veel dingen niet op social media plaatsen tijdens de Spelen en is nota bene een zomersporter de koning van social media tijdens deze Winterspelen. Dat vertelt Brouwer in een nieuwe aflevering van De Social Podcast van het AD.

Lees verder »

Federer zorgt op meerdere fronten voor historische editie ABN Amro World Tennis Tournament

22/02/2018 06:300 reacties591

Roger_Federer_WTT1__header.jpeg

Dat de komst van Roger Federer naar het ABN AMRO World Tennis Tournament veel losmaakte, was al duidelijk. Uitverkochte wedstrijden, enorm veel media-aandacht en alom positieve berichten. Maar hoeveel impact had zijn deelname precies als we het afzetten tegen de editie van 2017?

Lees verder »

FC Urban wil met Netflix-model uitgroeien tot grootste voetbalclub ter wereld

21/02/2018 06:300 reacties1276

FC_Urban_Museumplein_ver.JPG

De grootste voetbalclub ter wereld worden; dat is het doel van FC Urban. Deze Nederlandse start-up heeft het Netflix-model gekopieerd naar de sport en die formule blijkt te werken. Voetballen wanneer je wilt en waar je wilt. Op het dak van een hotel of in de Amsterdam RAI. FC Urban maakt het mogelijk. "Onze droom is ooit wedstrijdjes te organiseren in Central Park in New York."

Lees verder »

La Liga begint eigen streamingservice; voorbode voor verandering in het voetbal?

20/02/2018 06:300 reacties725

FC_Barcelona_La_Liga_shutterstock_522326578.jpg

De Spaanse profliga La Liga gaat deze zomer een eigen streamingservice lanceren. Vanaf augustus zijn via het zogenaamde Over The Top-platform naast voetbalwedstrijden ook beelden van tientallen andere sporten gratis te zien. De beslissing van La Liga is zeer interessant in een tijd waarin sportclubs en –organisaties steeds vaker de (media-)regie nemen.

Lees verder »

Koers is Religie

19/02/2018 06:300 reacties860

Eddy_Merckx_als_God_header.jpeg

Het wielerseizoen wordt aanstaande zaterdag geopend met de semiklassieker Omloop het Nieuwsblad. Het is de eerste van een aantal grote, klassieke eendagswedstrijden in het voorjaar in Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, maar vooral België. De meest prestigieuze klassiekers zijn Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije. Ze worden ‘monumenten’ genoemd. (Slender 2014) Iets minder aanzien hebben de volgende (semi-)klassiekers: Strade Bianche, Amstel Gold Race, Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Brabantse Pijl, Clásica San Sebastián, Parijs-Tours en nog enkele andere, vooral ook Vlaamse koersen.

De wielersport in België, zeker in Vlaanderen, heeft een krachtige basis en traditie. (Knuts, P. Delheye & D. Vanysacker 2011) Het wielrennen hoort daar tot de volkscultuur. Misschien vormt de wielersport in België wel het hart en de ziel van die volkscultuur. Dat mag in ieder geval worden opgemaakt uit de titel van een tentoonstelling die op dit moment loopt in het West-Vlaamse Roeselare: Koers is Religie. Deze tentoonstelling is een initiatief van het Wielermuseum in Roeselare dat op dit moment helemaal wordt vernieuwd.

Lees verder »