Sport houdt zich nooit aan verwachtingen

17/08/2017 06:300 reacties786

Usain_Bolt_Justin_GatlinWK.jpg

Er gaat in de sportwereld haast geen dag voorbij zonder dat de media, de sporters, de teams, de fans of de sponsoren de nieuwste ontwikkelingen uitbundig bejubelen of genadeloos neersabelen.

Lees verder »

Hoe Tom Tom blijft…

16/08/2017 06:301 reactie1895

Tom_Dumoulin_persco(Jaap).jpg

Je moet het gezien hebben om het te geloven. De Giro-zege van Tom Dumoulin heeft Nederland zo in vuur en vlam gezet dat hij op de slag de populairste BN'er is geworden. Honderden selfies per dag tijdens de Binck Bank Tour is heel normaal en altijd zijn er weer microfoons waar hij wat in moet roepen. Alleen al het gemak waarmee hij met zijn populariteit omgaat en hoe hij, ondanks de sterrenstatus, gewoon Tom is gebleven, is in Nederland nog maar zelden vertoond. Mede dankzij het beleid van zijn ploeg Team Sunweb.

Lees verder »

Revolutie door OranjeLeeuwinnen

09/08/2017 06:302 reacties2195

oranjevrouwen_EK1.jpg

Het succes van wat inmiddels de OranjeLeeuwinnen is gaan heten, zal ook op sponsorgebied consequenties gaan hebben. Sporters zal duidelijk moeten worden dat sponsoren andere eisen stellen dan pakweg tien jaar geleden. De succesvolle voetbalvrouwen hebben een nieuwe norm neergezet. Tijdens een toevallige ontmoeting met de merkmanager en sponsorverantwoordelijke van Univé Verzekeringen Fons Roosenboom, valt de marketingterm 'engagement'.

Lees verder »

Is de transfer van Neymar naar PSG eigenlijk wel zo duur?

07/08/2017 06:300 reacties7071

Neymar_PSG.jpg

Waanzin! De gekte voorbij. Schande! De moraalridders in Nederland stonden direct klaar met hun oordeel inzake de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain. In Frankrijk klinken andere geluiden. Daar is men trots en blij dat het gelukt is een speler van FC Barcelona te strikken. De Spaanse bond stribbelde nog wat tegen, maar ging uiteindelijk overstag en verleende alle medewerking.

Lees verder »

Kranten missen slag om videocontent

01/08/2017 06:300 reacties2553

FC_Afkicken_blogJaap.jpg

Krantenuitgevers dreigen niet alleen in print de slag te gaan missen, maar ook digitaal lijken sportredacties van de meeste dagbladen conservatieve bolwerken geworden waar video als noodzakelijk kwaad wordt gezien en er af en toe een slechte kopie van het NOS Sportjournaal wordt gemaakt.

Lees verder »