Wanneer worden de KNVB en KBVB wakker?

07/12/2017 06:300 reacties927

KNVB_campus_buitenkant.jpg

Eerder schreef ik op SPORTNEXT blogs over de deplorabele staat van het Nederlandse voetbal. De prima prestatie vorig seizoen van Ajax in de Europa League daargelaten, als Nederland tellen we niet meer mee in Europa. Met als dieptepunten de huidige prestatie van het Nederlands elftal en onze clubs in de Champions- en Europa League. Vorig jaar werden er veel goede ideeën geboren om dit probleem op te lossen, wat op clubniveau ook speelt bij onze Belgische buren. In Brugge sloegen Belgische sportmanagement studenten van VIVES Hogeschool Brugge en Nederlandse studenten van de opleiding SPECO (Fontys) de handen ineen. Op het aanbod om deze ideeën te delen met de KNVB en KBVB is tot op de dag van vandaag niet gereageerd.

Lees verder »

What’sNext: Man vs Machine

06/12/2017 09:590 reacties1988

Pieter_header.png

Dagelijks vliegen de artikelen, blogs en opinies ons om de oren waar nieuwe technologie gekoppeld wordt aan een verbeelding van de toekomst. Logisch, hedendaagse technologie wordt verkocht met beloftes wat toekomstige technologie ons te bieden heeft.

Lees verder »

Vrouwenvoetbal, wij moeten dat niet…

22/11/2017 06:300 reacties1611

PEC_Zwolle_Vrouwen_BlogTomas3_kopie.jpg

Eerder dit jaar (maart 2017) schreef ik het betoog 'Vrouwenvoetbal heeft de toekomst', waarin ik de toekomst van het meisjes- en vrouwenvoetbal (in Nederland) rooskleurig beschreef: 'Het zal slechts een kwestie van tijd zijn dat vrouwenvoetbal de waardering krijgt die het verdient.' Dit bericht haalde ook de landelijke media via het item 'NRC checkt' met de stelling: 'Vrouwenvoetbal kenmerkt zich door weinig spelbederf'. Ondertussen zijn we acht maanden verder, zijn de OranjeLeeuwinnen Europees kampioen geworden in eigen land, zijn Lieke Martens en Sarina Wiegman gekroond tot de besten van de wereld in hun categorie en hebben meerdere speelsters een toptransfer gemaakt. Kunnen wij hiermee nou zeggen dat het vrouwenvoetbal (in Nederland) eindelijk - langzaam maar zeker - de waardering krijgt die het verdient? Persoonlijk denk ik van wel, maar...

Lees verder »

What’sNext: Misschien wil de sportfan wel anoniem blijven

15/11/2017 08:000 reacties1271

Jorik_header.png

De sportfan is van niemand. Nee, ook niet van jou. Het is een ambivalent wezen zonder merkvoorkeur die denkt vanuit eigenbelang. Maar de strijd om de sportfan is wel in volle gang. Clubs, merken, bonden, mediahuizen en zelfs atleten dingen naar de gunst van de fan en willen het liefst een volledig dataprofiel opbouwen van iedere volger en inzicht in contentconsumptie.

Lees verder »

What’sNext: De toekomst staat al vast

01/11/2017 08:470 reacties1535

Lennart_header.png

'Waar wil je over vijf jaar staan?'. Geen sollicitatiegesprek gaat voorbij zonder deze vraag. Een goede manier om iemands ambities te achterhalen. Maar onbewust ook om fantasie te toetsen. Want wie zover in de toekomst kan kijken, moet wel een creatieve geest hebben. Of niet?

Lees verder »