WK triathlon levert Rotterdam 6 miljoen euro op

10/08/2018 10:090 reacties1174

SportFilmFestival_1_kleur.jpg

Het wereldkampioenschap triathlon van vorig jaar in Rotterdam heeft gezorgd voor een economische impact van ruim 6 miljoen euro. Het evenement trok ruim 13.500 bezoekers en 4600 deelnemers naar de haven en langs het parcours in de binnenstad. Dat heeft Rotterdam Topsport bekendgemaakt.

Lees verder »

Glashow? Glasgow!

09/08/2018 08:330 reacties1143

Glasgow_2018_header.jpeg

Glasgow? Wat ga je daar doen? Die vraag moest ik de afgelopen tijd regelmatig beantwoorden, zelfs bij een grote groep mensen werkzaam in de sport. Geen idee hebbende dat er op een uur vliegen vanaf Amsterdam een groot nieuw multisportevenement georganiseerd wordt. Zeven sporten, zeven bestaande Europese Kampioenschappen gecombineerd binnen 11 dagen in twee steden. Is dit nieuwe multisportevenement een blijvertje? En zullen we in de toekomst iedere vier jaar met grote groepen afreizen naar de volgende host cities? Deze week neem ik je mee in mijn ervaring de afgelopen dagen in Glasgow.

Lees verder »

De financiering van grootschalige internationale sportevents in Schotland en Denemarken

26/07/2018 06:300 reacties1674

Commonwealth_Games_shutterstock_206770195.jpg

Dat het organiseren van grote sportevenementen vele positieve gevolgen voor economie en maatschappij kan hebben, wordt grotendeels erkend in heel Europa. Een gevolg is dat internationale federaties de vragende partij worden en de keuze kunnen maken uit meerdere bieders. De onderlinge concurrentiepositie tussen landen lijkt in grote mate bepalend voor de slagkracht bij het binnenhalen van dergelijke internationale sportevenementen. Ik dook voor mijn afstudeerscriptie aan de opleiding Sportkunde leerroute Sport Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam in dit vraagstuk en zocht naar succesfactoren in twee van de meest succesvolste landen van de afgelopen jaren, te weten Denemarken en Schotland.

Lees verder »

3x3 Pro League moet nieuwe standaard voor organisatie basketbalevent worden

20/07/2018 15:050 reacties1637

3x3_Pro_League_header.jpeg

Komende vrijdag en zondag vindt de finale van Nederlands nieuwste basketbalcompetitie plaats: de 3x3 Pro League. In de RAI in Amsterdam staan de laatste wedstrijden van de competitie op het programma. Met onder meer een spectaculaire, interactieve LED-vloer, 30 camera’s rondom het veld voor de tv-uitzendingen en online activatie en een hypermodern shottrackingsysteem wil de organisatie een nieuwe standaard neerzetten voor het organiseren van basketbalevenementen.

Lees verder »

Het laatste sportmarketingnieuws met Ajax, Ronaldo, Facebook en Woods vs Mickelson

15/07/2018 06:300 reacties948

Ajax_adidas.jpg

In de week waarin werknemers van Fiat in opstand kwamen vanwege de transfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Lees verder »