IEG 2018 - Hoe de Rabobank en Nevobo elkaar vonden in duurzame voeding

16/04/2018 09:330 reacties761

Tom_van_Kuyk_Rabo_Nevobo.jpg

Rabobank en de Nederlandse Volleybond maakten onlangs bekend een driejarige samenwerking aan te gaan. Opvallend aan het partnership is dat beide partijen hun voedselkennis bundelen vanuit de gezamenlijke ambitie om rondom de evenementen die de komende jaren in Nederland plaatsvinden een impuls te geven aan een gezond, duurzaam voedingsaanbod. Tom van Kuyk, sponsormanager van Rabobank, gaf tijdens het IEG-congres in Chicago tekst en uitleg.

Lees verder »

IEG 2018 - Wrap up: Hoe maak jij het verschil?

12/04/2018 16:280 reacties845

IEG2018_Wrap-up.png

Na vier dagen is er een einde gekomen aan de 35e editie van de IEG Sponsorship Conference in Chicago. In de laatste aflevering van IEG Today blikken Bob van Oosterhout en Peter Sprenger terug op een inspirerend congres. Over het verschil maken, brutale content, fan engagement, technologie op micro-niveau, esports en antwoord op de vraag: hoe dan?!

Lees verder »

IEG 2018 - De uitdagingen voor TeamNL in de snel veranderende sportwereld

12/04/2018 13:330 reacties825

IEG2018_Discussie_TeamNL.png

De wereld verandert snel en dat is ook van invloed op de relatie tussen sponsors en rechtenhouders. Snelheid en flexibiliteit zijn een voorwaarde voor succesvolle sponsorrelaties. Maaike Geijsel (Pon), Tom van Kuyk (Rabobank) en Erik Ruts (NOC*NSF) praten tijdens het IEG-congres in Chicago met Peter Sprenger over dit thema en verbreden dit naar de uitdagingen voor TeamNL. Een boeiende discussie voor de sportmarketeer of manager in de sport die meer wil begrijpen van de huidige trends in de relatie tussen sponsor en rechtenhouder.

Lees verder »

Esports: een onmisbare trend voor de sportwereld

12/04/2018 12:400 reacties943

eSports_League_of_Legends_Season_2_World_Championship_finals.jpg

Esports is een gamechanger in de sportmarkt. Het wereldwijde fenomeen staat inmiddels als volwassen industrie. Het groeiende marktvolume van 1,5 miljard dollar in 2020 brengt marketeers, sportprofessionals en de media-industrie volop in beweging. Sportorganisaties spelen in op deze trends en nemen zelf esporters aan. Ook in Nederland zijn er tal van nieuwe initiatieven gelanceerd. EsportsX 2018 brengt al deze partijen en kennis bij elkaar op woensdag 30 mei in DeFabrique (Utrecht). Met nationale en internationale experts, praktische businesscases uit de industrie en media personality en esports-expert Ward Geene als presentator van de dag.

Lees verder »

Korfbal Leaguefinale toe aan volgende stap; voetbalstadion behoort tot mogelijkheden

12/04/2018 08:520 reacties4611

Foto_Marco_Spelten,_korfbalfoto.nl_header.jpeg

Legio korfballende kinderen op de been, duizenden fans gekleed in clubkleuren en een knetterende show om alle aanwezigen op te laden voor de apotheose. Het is de Korfbal Leaguefinale in een notendop. Een nagenoeg uitverkochte Ziggo Dome was afgelopen zaterdag weer het epicentrum van de korfbalwereld. Het contract tussen de concerttempel en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) loopt af. Is de Korfbal Leaguefinale toe aan de volgende stap?

Lees verder »