Sport & Media Nieuwjaarsdiner 2020: Nederland terug op de wereldkaart

In het hart van de sport, Papendal, vindt op maandag 27 januari 2020 het jaarlijkse Sport & Media Nieuwjaarsdiner plaats, rond het thema 'Terug op de wereldkaart'. Deze zesde editie staat in het teken van sportjaar 2020 en de rol van betekenis die Nederland lokaal, regionaal en mondiaal kan en wil spelen. Met bevlogen betrokkenen blikken we vooruit!

Voor Ajax was 2019 een bijzonder jaar. De Amsterdammers pakten in eigen land de dubbel en bereikten op een haar na de Champions League-finale. De (internationale) interesse voor de club was, en is, gigantisch. Miel Brinkhuis, perschef van Ajax, vertelt over de enorm toegenomen belangstelling voor de club bij de terugkeer op het wereldtoneel. Hoe zorg je ervoor dat die media-aandacht via de eigen en andere kanalen goed gereguleerd wordt, met respect voor ieders verwachtingen?

Verder geeft Willem Vissers (Volkskrant) zijn visie op de wederopstanding van het Nederlands elftal en de kansen op het EK. Maar natuurlijk is er veel meer dan alleen voetbal! Zo komt de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 terug naar Zandvoort. En ook de terugkeer van de Nederlandse wielrenners aan de wereldtop (rondes, klassiekers, in het veld en op de baan) komt uitgebreid aan bod. De voorzittersrol wordt ook dit jaar op geheel eigen wijze ingevuld door Marcel Maijer (RTL Nieuws).

Prijsuitreikingen

Vanzelfsprekend is het diner ook de plaats waar de prijzen voor de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2019 (als opvolger van Robin van Persie), de Sportjournalist van het Jaar 2019 (als opvolger van Hélène Hendriks) en het SPORTNEXT Sportjournalistiek Talent van het Jaar en de Scoop van het Jaar worden uitgereikt.

Daarnaast wordt de winnaar van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar bekendgemaakt. De winnaar van deze nationale sportfotoprijs dingt later in de week mee naar de Zilveren Camera, de prijs voor de maker van de meest opzienbarende foto van het jaar 2019. De maker ontvangt de Kristallen Camera, samen met een waardecheque van € 2500,- beschikbaar gesteld door Cameraland.

Ben jij erbij?

Het Sport & Media Nieuwjaarsdiner vormt al jaren voor vele professionals vanuit de sport en media dé ideale start van het nieuwe jaar. Sportmarketeers, vertegenwoordigers van sportbonden, (foto)journalisten, vertegenwoordigers van landelijke, regionale en lokale sportmedia, projectleiders bij (sport)evenementenbureaus, vertegenwoordigers van communicatiebureaus in de sport en sportsponsormanagers gebruiken dit moment om bij te praten! Deelname kost nog geen €100,- en voor leden van NSP zelfs maar €55,- (prijzen excl. btw).

Headerfoto: Ronald Speijer