SPORTNEXT Event: Hoe tillen we vrouwenvoetbal naar een hoger niveau?

Vrouwenvoetbal leeft als nooit tevoren. Het is de snelst groeiende teamsport van Nederland en de OranjeLeeuwinnen behoren inmiddels tot de wereldtop. Uitdagingen zijn er ook. Zo profiteert de Eredivisie Vrouwen (nog steeds) niet van de stijgende populariteit van de sport. Om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen organiseren SPORTNEXT en SportsGen op donderdag 28 november 2019 in Haarlem samen het evenement WHAT NEXT.

In 2017 wordt Nederland massaal verliefd op de OranjeLeeuwinnen. Na het behalen van de Europese titel in eigen land groeien Lieke Martens, Vivianne Miedema, Jacky Groenen en al die andere Leeuwinnen uit tot idolen voor zowel jongens als meisjes. De Oranjevrouwen breken record na record en weten afgelopen zomer tijdens het WK miljoenen mensen te binden. Om ervoor te zorgen dat Nederland haar positie aan de wereldtop behoudt, is het essentieel alvast naar de toekomst te kijken.

Voor veel clubs in de Eredivisie Vrouwen is overleven namelijk nog steeds het voornaamste doel. Als het meezit staan er bij een Eredivisie-wedstrijd een paar honderd mensen langs de lijn. Profvoetbalster zijn betekent vaak nog leven van een veredelde onkostenvergoeding. Voor fans is het wekelijks een zoektocht naar uitslagen en beelden. De animo vanuit het bedrijfsleven om te sponsoren blijft beperkt.

Prestaties, Podium en Poen

Tijdens WHAT NEXT, een initiatief van SPORTNEXT en SportsGen, zoeken we op donderdag 28 november 2019 naar antwoorden op de vraag: hoe tillen we het vrouwenvoetbal op alle fronten nu echt naar een hoger niveau? We belichten het onderwerp vanuit alle hoeken, aan de hand van drie thema’s: Prestaties, Podium en Poen. Op WHAT NEXT gaan experts en kopstukken uit de branche met elkaar in gesprek over de toekomst van het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Meld je kosteloos aan op: http://www.sportsgen.nl/whatnext/.