EventLive sessie

Live Sessie ‘Innovaties in sportbeleving in de zwemsport; commerciële kansen?!’

11/12/2015

acs_event_fp.jpg

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 december 2015 vindt de Amsterdam Swim Cup (ASC) plaats: een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, waar de gehele Nederlandse zwemtop aan deelneemt en uitgedaagd wordt door buitenlandse zwemmers. Dit jaar is het alweer de 12e editie!

Een dergelijk sportevenement roept de vraag op hoe je meer beleving kunt creëren in het zwemmen. Welke elementen kun je toevoegen om meer bezoekers aan je te binden en meer zwemsportfans te realiseren? Hoe maak je een dergelijke sportevenement ook commercieel interessant? Welke zakelijke kansen zijn er? De echte zwemliefhebber wordt wel bereikt, maar hoe krijg je ook anderen (die niet per se zwemliefhebber zijn) geïnteresseerd in een bezoek aan het toernooi? Na de inhoudelijke sessie kun je op de tribune plaatsnemen voor de finales en zo zelf de beleving van de Amsterdam Swim Cup ervaren.

SPORTNEXT Live is een onderdeel van de SPORTNEXT community. De SPORTNEXT Live Sessies zijn inhoudelijke bijeenkomsten, waarbij de 'beleving' centraal staat. Deelnemers komen tijdens deze sessies in aanraking met de praktijk (vandaar live). De sessies worden zoveel mogelijk gekoppeld aan sportevenementen of aan thema’s die zeer actueel zijn. De SportNEXT Live Sessie 'Innovaties in sportbeleving in de zwemsport' vindt plaats in nauwe samenwerking met Infront Netherlands, organisator van de Amsterdam Swim Cup.

Datum: vrijdag 11 december 2015
Locatie: Sloterparkbad (VIP Lounge), Amsterdam
Kosten: € 79,95 (incl. lunch, catering, VIP-plaatsen en excl. BTW)

Meer informatie »

EventEvent

Digitale marketingstrategieën voor sportorganisaties

09/12/2015

CFmEICYUIAA6Omy.jpg

Digitale ontwikkelingen wisselen elkaar in hoog tempo af. Dat heeft grote gevolgen voor iedereen die actief is in strategie en marketing. Ook binnen de sport stellen organisaties zich de vraag hoe om te gaan met de veranderende digitale omgeving en hoe dit te vertalen naar de strategie en de keuzes van de eigen sportorganisatie. Een sportorganisatie is tegenwoordig een ledenorganisatie, content eigenaar, marketingorganisatie, serviceleverancier, fanorganisatie etc. Het executive opleidingsprogramma ‘Digitale marketingstrategieën voor sportorganisaties’ leert de deelnemers – vanuit het fundament van de bedrijfskunde – hoe ze met deze ontwikkelingen kunnen omgaan. En vooral hoe ze hierop kunnen inspelen! Nieuwe verdienmodellen worden uitgebreid bediscussieerd. De mogelijkheden van digitale media en de ontwikkeling van fanbases staan hierbij centraal. Hierdoor kan de financiële waarde van de sportorganisatie flink groter worden.

Start: 9 december 2015
Kosten: €2.950 (ex. btw)
Locatie: Hotel De Bilderberg te Oosterbeek
Inschrijven: Businessofsports.nl

Meer informatie »