Artikelen

NOS verzekert zich van rechten kwalificatie- en oefenwedstrijden Oranjevrouwen

De kwalificatieduels van de Oranjevrouwen zijn vanaf september 2021 exclusief te zien bij de NOS. De zender heeft de rechten voor de komende vier jaar verworven. Ook de belangrijkste oefeninterlands van de Oranjevrouwen zal de NOS live gaan uitzenden.

Visueel beperkte wielrenner Tristan Bangma kan dankzij 5G van Vodafone solo rijden

Paralympisch- en wereldkampioen tandemrijden Tristan Bangma heeft voor het eerst zelfstandig over een wielerbaan gereden. Dankzij 5G-technologie van Vodafone is hij niet meer afhankelijk van een copiloot, met wie hij normaal wedstrijden op een tandem rijdt.

Alle cijfers en sponsors van de 18 Eredivisieclubs in het seizoen 2020/'21

De Eredivisie zit middenin een van de raarste seizoenen in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Zonder publiek werken de clubs hun wedstrijden ‘gewoon’ af. Het gemis aan wedstrijdinkomsten wordt nog deels gecompenseerd door trouwe (hoofd)sponsors, die veel clubs vooralsnog blijven steunen. Sponsorreport maakte opnieuw een overzicht van de clubs en contracten.

AZ start eigen kennisplatform

Voetbalclub AZ begint een eigen kennisplatform genaamd AZ University. Het nieuwe platform werd maandag 23 november gelanceerd en richt zich op een brede internationale doelgroep, ook van buiten de voetbalwereld. De onderwerpen die aan bod komen zijn: sport, business en lifestyle.

Het laatste sportmarketingnieuws: NOC*NSF verwacht kleine daling sponsorinkomsten

In de week waarin LaLiga aankondigde het salarisplafond te verlagen waardoor clubs moeten gaan bezuinigen, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Eyecons geeft sporten zichtbaarheid en legt daarmee een fundament voor de toekomst

Om sporten meer zichtbaarheid te geven, een grotere fanbase op te bouwen en daardoor aantrekkelijker te worden voor sponsors is vijf jaar geleden Eyecons in het leven geroepen. Het platform Eyecons.com zendt live en on demand wedstrijdcontent van verschillende sporten uit. In de coronatijd is Eyecons een uitkomst gebleken voor veel sporten en competities waar toeschouwers niet meer welkom waren bij wedstrijden.

SponsorRingen verbreedt haar vakprijzen met specialismen

De SponsorRingen krijgen een iets andere opzet. De Stichting heeft een nieuw beleid neergezet waarbij meer waardering is voor de specialismen in het vakgebied. Daarnaast wordt in februari 2021 een virtuele Awardshow georganiseerd.

Golazo blijft in de toekomst virtuele events aanbieden: 'Levert legio voordelen op'

De sportevenementenbranche ligt vanwege het coronavirus op zijn gat. Talloze events zijn dit jaar al afgelast. Dat heeft sportevenementenorganisator Golazo als marktleider in Nederland en België ook gemerkt. Het bedrijf van Bob Verbeeck is druk bezig geweest alternatieven te bedenken. Daar zijn al twee nieuwe producten uit voortgekomen.

Het laatste sportmarketingnieuws: MVV gaat met zes shirtsponsors spelen

In de week waarin de Wereld Tafeltennisbond een samenwerking aanging met Coca-Cola, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Nederlandse autosportfederatie start platform voor virtuele autosport

De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) gaat online racen een podium geven. De bond lanceert komende winter een online platform voor erkende Nederlandse competities in racegames: KNAF Digital. Het initiatief is erop gericht de autosport toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep.

'Corona zorgt in sponsoring voor digitale en maatschappelijke versnelling'

In moeilijke economische tijden zijn de budgetten voor (sport)sponsoring doelwit nummer één in een besparingsronde. De effecten van het coronavirus zijn dan ook al direct zichtbaar in de sponsorwereld. Er wordt een daling van ruim 30 procent aan uitgaven voor sportsponsorrechten verwacht, maar desondanks zien professionals de toekomst rooskleurig tegemoet. Hoe kijkt sponsorexpert en auteur Wim Lagae naar de huidige markt en de gevolgen van corona op sportsponsoring?

Het laatste sportmarketingnieuws: Univé nieuwe sponsor van PSV

In de week waarin de UEFA aangaf alle opties open te houden wat betreft de locatie voor het EK van 2021, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Club Brugge wil met Club ID onderdeel worden van dagelijks leven fans

Het oude lidmaatschapsmodel in het voetbal is dood en begraven. Om supporters te binden en behouden moet je meer waarde bieden als club. Dat is althans het betoog van Club Brugge. De Belgische topclub heeft een nieuwe app ontwikkeld, waarvan Club ID een belangrijk onderdeel is. Met dit nieuwe concept voor fans wil Club Brugge supporters een leven lang aan de club binden.

Vacature: specialist Esports, Gaming en Gamification bij Kenniscentrum Sport & Bewegen

Esports, Gamen en Gamification (EGG) is per 2021 een nieuw thema binnen het Kenniscentrum Sport & Bewegen. De organisatie is daarom op zoek naar een Specialist Esports, Gaming en Gamification voor 38 uur per week.

Nederlandse hockey hunkert naar nieuwe heldinnen

Hockeysters in de Hoofdklasse die mij van dichtbij hebben meegemaakt, weten dat ik ze altijd een spiegel voor hou als het gaat om financiële vergoedingen en facilitering vanuit de club. Als je zoveel mogelijk tijd met je sport bezig wilt zijn, moet je ervoor zorgen dat je je eigen merkwaarde en marktwaarde opschroeft. Waarom zou een sponsor en/of club jou immers betalen voor het uitoefenen van een serieuze hobby? Dat kan alleen als jij als speelster er zelf voor zorgt dat het geld wat de club in jou stopt het ook waard is. Dat begint met een zo groot mogelijk bereik en fan engagement creëren, veelal door het vertellen en zichtbaar maken van je verhalen.