Artikelen

Sponsor Stories: hoe de Spa Regatta een begrip werd in de (olympische) zeilwereld en daarbuiten

Van Marco van Basten in het roodwitte Ajax-tenue met TDK op de borst tot de blauwwitte schaatspakken met het Aegon-logo. Sportsponsoring is in enkele decennia uitgegroeid van de ‘hobby van de directeur’ tot een professionele miljardenbusiness die nog altijd groeit. In het boek ‘De Sportsponsors Top 100 Aller Tijden’ leer je hoe vele prachtige sponsordeals tot stand zijn gekomen, tot een succes zijn gemaakt, wie de architecten waren en welke investeringen ermee gepaard gingen. Op SPORTNEXT gaan we maandelijks terug in de tijd en lichten we één van de cases uit het boek uit. Vandaag: Spa Regatta.

Super Bowl LVIII: Het perfecte filmscenario

Komend weekend komen we te weten of Patrick Mahomes een derde ring kan winnen. Zijn Kansas City Chiefs mogen in de nacht van zondag op maandag aantreden in de Super Bowl tegen de San Francisco 49’ers. Het is voor de NFL een gedroomde finale tussen een potentiële nieuwe GOAT en het sprookjesverhaal van een Mister Irrelevant. Maar de ogen van miljoenen nieuwe kijkers zullen vooral gericht zijn op Taylor Swift. Kortom, genoeg verhalen te vertellen voor de sportcompetitie die storytelling tot handelsmerk heeft verheven. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken op marketing- en mediagebied van deze 58e editie van het grootste eendaagse sportevenement ter wereld.

Vacature: Trainer wind & offshore gezocht!

Overleven op zee, eerste hulp verlenen in een complexe situatie, ontsnappen uit een te water geraakte helikopter, branden bestrijden. Elke dag zijn onze instructeurs bezig om cursisten op te leiden om gevaarlijke situaties in een windturbine- of offshore omgeving te beheersen of te bestrijden. Wil jij cursisten hier ook in opleiden en bijdragen aan de veiligheid in het werkveld, solliciteer dan op deze functie!

Rule 40, privésponsors en het indienen van je campagne: het complexe speelveld van olympische sponsoring

Met de Olympische Spelen in aantocht zien niet alleen atleten, maar ook sponsors en merken hun kans schoon om zichzelf op het hoogste sportpodium te laten zien. En hoewel de gemiddelde sportkijker er op televisie of in het stadion niet veel van meekrijgt, moet die sponsoring rondom de Spelen voldoen aan allerlei richtlijnen. Zomaar de Eiffeltoren afbeelden in een campagne, mag bijvoorbeeld niet iedereen. Marina Bogaard is namens sportmarketingbureau SportVibes actief als Client Lead en begeleidt meerdere merken in dat complexe speelveld van olympische sponsoring.

Tour de Tietema en Unibet vragen aandacht voor hartproblemen

De wielerwereld wordt steeds vaker opgeschrikt door verhalen over hartproblemen. Bas Tietema, Devin van der Wiel en Josse Wester – de eigenaren van wielerformatie TDT-Unibet – komen dan ook in actie. Samen met hoofdsponsor Unibet vragen ze met een online tool en een aangepast tenue aandacht voor dit thema.

Eredivisie minimaal tot 2030 live te zien op ESPN

ESPN blijft definitief de livepartner van de Eredivisie. De tv-zender heeft dinsdag bekendgemaakt dat de samenwerking is verlengd tot 2030. Ook wordt het aanbod van wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie met onmiddellijke ingang uitgebreid.

Sponsorreport Jaarcongres: Sustainable Sponsorships

Steeds meer bedrijven verbinden zich aan het leveren van een bijdrage aan een betere wereld. Het bedrijfsleven heeft het geld, de marketing en het besef dat het anders moet. Ook binnen de sponsoring merk je dat duurzaamheid een belangrijk thema is bij het aangaan van nieuwe partnerships en verlengen van bestaande partnerships. Het Sponsorreport Jaarcongres, dat op 25 maart zal plaatsvinden in Rotterdam Ahoy, staat dan ook in het teken van 'Sustainable Partnerships'.

Tribe Company en SportsGen lanceren SportStaff: een nieuwe oplossing voor eventmedewerkers in de sport

Entertainmentbureau Tribe Company en sportmarketingbureau SportsGen lanceren een nieuwe oplossing voor eventmedewerkers in de sport: SportStaff. Met SportStaff springen de initiatiefnemers in op de groeiende vraag vanuit sportevenementorganisatoren, bonden, clubs en verenigingen naar enthousiaste flexmedewerkers in de sport.

Run op TeamNL Huis Parijs; helft kaarten al weg in voorverkoop

Op het moment dat de officiële kaartverkoop voor het TeamNL Huis start, hebben al tienduizenden Nederlanders een plaatsbewijs in huis. Zij hadden zich laten registreren om in de voorverkoop tickets te kunnen aanschaffen. Het programma in het Olympische TeamNL Huis in Parijs wordt veelzijdig. Naast het meebeleven van wedstrijden en huldigingen van de sporters, zijn er kinderactiviteiten en is er een exclusieve overnachting mogelijk ín het Huis.

Inschrijving SponsorRingen verlengd tot 4 februari

De mogelijkheid om je sponsorcase van 2023 in te zenden voor een SponsorRing is verlengd. Je kunt nu tot en met zondag 4 februari 2024 je mooiste, leukste, creatiefste of innovatiefste case(s) inschrijven en zo kans maken op één van de felbegeerde SponsorRingen. Ook kun je voor het eerst iemand nomineren voor ‘Talent van het Jaar’.

De sportevenementenkalender van 2024

Het jaar 2024 belooft bomvol te worden, met in de zomer onder meer het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen. Daarmee zijn we er echter nog lang niet. In dit overzicht hebben we de evenementen die je niet wil missen weer op een rij gezet. En gelukkig is er weer veel kans op Nederlands eremetaal!

Het nieuwe SPORTNEXT Magazine is uit!

Twee keer per jaar publiceren we het SPORTNEXT magazine met inspirerende verhalen, cases, analyses en achtergronden uit de bijzondere wereld van sportmarketing. Deze week plofte de wintereditie van 2023/'24 op de deurmat. Het overkoepelende thema is duurzaamheid. Daar kan ook de sportmarketingwereld namelijk niet meer omheen.

Golazo en A.S.O. gaan WK wielrennen 2025 in Rwanda organiseren

In 2025 wordt het WK wielrennen op de weg georganiseerd in Kigali, Rwanda. De Rwandese wielerfederatie FERWACY heeft Golazo en het Franse A.S.O. aangewezen als partners om het lokale organisatiecomité te ondersteunen bij dit WK. Afgelopen week tekende de drie partijen de overeenkomst voor deze opdracht. Het is de eerste keer dat de wereldkampioenschappen wielrennen in Afrika georganiseerd zullen worden.

Vacature bij Reddingsbrigade Nederland: Projectleider Maatschappelijke Diensttijd

Reddingsbrigade Nederland heeft een vacature voor Projectleider Maatschappelijke Diensttijd (32 uur / tijdelijk). Bekijk de volledige vacaturetekst hieronder:

Het laatste sportmarketingnieuws: Feyenoord lanceert eigen streamingdienst

In deze rubriek houden we je op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Vandaag: Feyenoord lanceert haar eigen streamingdienst, Red Bull breidt haar sportsponsoring nóg verder uit en krijgt 51 procent van de aandelen van wielerploeg BORA-hansgrohe in handen en de KNWU presenteert haar nieuwe wielertenue.