Artikelen

Golf krijgt boost door corona: 'We maken de sport toegankelijker'

Als een van de weinige sporten die nog veilig beoefend kunnen worden, heeft golf het afgelopen jaar een enorme impuls gekregen. Waar veel verenigingen en sportscholen hun deuren moesten sluiten vanwege de coronamaatregelen, zag de Nederlandse Golf Federatie sinds de heropening van de golfbanen in mei 2020 juist een toeloop van nieuwe, met name jonge, golfers. Hoe de golfbond met nieuwe producten en diensten golf toegankelijker maakt en het imago van de sport weet te verbeteren.

Het laatste sportmarketingnieuws: Heroes en Red Bull bundelen krachten

In de week waarin Barça-gate een pijnlijk vervolg met de arrestatie van onder anderen oud-voorzitter Josep Maria Bartomeu, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

ABN AMRO zet bij tennistoernooi nog meer in op verduurzaming

Voor het eerst in de geschiedenis van het ABN Amro World Tennis Tournament wordt het evenement zonder publiek gespeeld. Een grote aderlating, zeker ook omdat het tennistoernooi hét netwerkevenement is voor ABN AMRO. De bank heeft echter een alternatief online programma opgetuigd en zet dit jaar met de Renewaball nog meer in op verduurzaming van de tennissport.

Droomparken wint gouden SponsorRing in categorie sport, ook Kika in de prijzen

Droomparken heeft maandagmiddag tijdens de uitreiking van de SponsorRingen goud gewonnen in de categorie 'sport'. Het bedrijf kreeg de prijs voor de samenwerking met Feyenoord. De KiKa BerenTribune bij sc Heerenveen won een gouden ring in de categorie Maatschappij en twee gouden ringen in de specialisme Creativiteit en PR/Inhaker. Arno de Jong (Nederlandse Loterij) kreeg de titel 'Sponsor Personality van het jaar'.

'Merken die MVO in esports omarmen hebben iets krachtigs in handen'

Nolan Noordzij combineert in Rotterdam het werk van zijn bureau House of Esports met de functie van buurtsportcoach esports. Noordzij is tot nog toe de enige buurtsportcoach met dit werkterrein in Nederland. Rotterdam loopt daar duidelijk in voorop met de ambities om via esports en gaming jongeren te bereiken. Met die lokale aanpak worden zo maatschappelijke kansen benut, maar Noordzij ziet hierin ook nog volop marketing mogelijkheden. “Het is super waardevol als je ziet welke doelgroepen wij bereiken.”

Sponsor Stories: sport en business gaan hand in hand bij ABN AMRO tennistoernooi

Van Marco van Basten in het roodwitte Ajax-tenue met TDK op de borst tot de blauwwitte schaatspakken met het Aegon-logo. Sportsponsoring is in enkele decennia uitgegroeid van de ‘hobby van de directeur’ tot een professionele miljardenbusiness die nog altijd groeit. In het boek de ‘De Sportsponsors Top 100 Aller Tijden’ leer je hoe vele prachtige sponsordeals tot stand zijn gekomen, tot een succes zijn gemaakt, wie de architecten waren en welke investeringen ermee gepaard gingen. Op SPORTNEXT gaan we maandelijks terug in de tijd en lichten we één van de cases uit het boek uit. Vandaag: ABN AMRO en het tennistoernooi in Ahoy.

Het laatste sportmarketingnieuws: 'Real Madrid sluit miljoenendeal met Saoedi-Arabië'

In de week waarin Fortuna Sittard als eerste Nederlandse club gebruik gaat maken van de diensten van blockchain-bedrijf Chiliz, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Team DSM koppelt topsport aan duurzaamheid en innovatie

Sinds 1 januari 2021 is DSM de nieuwe hoofdsponsor van het voormalige Team Sunweb. De succesvolle wielerploeg van algemeen directeur Iwan Spekenbrink wil samen met de Nederlandse multinational zowel op als naast de fiets successen boeken. Innovatie en duurzaamheid zijn hierbij de sleutelwoorden. “De synergie tussen DSM en de wielerploeg vind je in bijna geen ander partnership.”

Eredivisie hoopt via fantasy football game nieuwe inkomsten aan te boren

De Eredivisie is een samenwerking aangegaan met de fantasy voetbalgame Sorare. Via het platform kunnen fans in digitale spelerskaarten handelen en het tegen elkaar opnemen in vijf-tegen-vijf fantasy games. Met het partnership hoopt de Eredivisie nieuwe, jonge doelgroepen te bereiken én een nieuwe inkomstenbron aan te boren.

Content-clash tussen sportpers en Team Jumbo-Visma

Corona brengt veel nieuwe ontwikkelingen in een stroomversnelling. De wielerploeg Jumbo-Visma presenteerde zich een maand geleden aan de internationale wielerpers op een bijzondere wijze.

Het laatste sportmarketingnieuws: Vijf sportmarketingtrends voor 2021

In de week waarin Mbappé, Haaland, Osaka en Tsitsipás hun naam (nogmaals) vestigden als sporthelden van de toekomst, lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.

Clubhouse: wat zijn de mogelijkheden voor de sportwereld?

De nieuwste hype uit Silicon Valley heet Clubhouse. De audio-app heeft in korte tijd het aantal gebruikers zien verviervoudigen. Wat is Clubhouse precies? Hoe kan de sportwereld het platform gebruiken? En heeft Clubhouse wel bestaansrecht in het toch al overvolle medialandschap? Een eerste kennismaking met de app die de wereld verovert.

Nieuw platform Fighttribe moet vechtlust bij jongeren aanwakkeren

De weg naar succes is vaak minstens zo interessant als het succesverhaal zelf, vinden Hamed Fahimi en Marco Reijken. Daarom starten ze een nieuw platform genaamd Fighttribe, waarvoor mensen met een bewezen vechtlust en trackrecord worden geïnterviewd. Door deze inspirerende verhalen te delen, willen Fahimi en Reijken vechtlust aanwakkeren onder jongeren én geld ophalen voor het goede doel.

Met digitaal congres brengt KNLTB bestuurders en leraren online samen

Hoe blijf je tijdens een pandemie in contact met leden, verenigingsfunctionarissen, leraren en andere vrijwilligers? Het is een vraag waar veel sportbonden zich het hoofd over breken. Nu grote fysieke bijeenkomsten al bijna een jaar niet kunnen plaatsvinden, heeft de KNLTB besloten online ‘samen’ te komen. Tijdens de KNLTB Digitale Congresweek vinden er gedurende een week in totaal 50 online sessies plaats voor verenigingsfunctionarissen en leraren.

Het laatste sportmarketingnieuws: Dafne Schippers verruilt Nike voor adidas

Op Valentijnsdag lees je hier het laatste sportmarketingnieuws. Verzameling nieuws, feiten en andere opvallende zaken die de wereld van sportmarketing weer in helder perspectief zetten.