ABSRD start samen met Real Madrid verkoop virtuele fan artikelen

Nederlandse ontwikkelaar ABSRD is samen met Real Madrid gestart met de verkoop van virtuele fan artikelen via Facebook. Leden van Facebook kunnen op deze pagina een avatar samenstellen die vervolgens is aan te kleden met fan artikelen en wedstrijd kleding van Real Madrid. Je kan de avatar geheel naar eigen wens aanpassen en kiezen voor één van de standaard hoofden maar je kan ook je eigen hoofd op de avatar plakken via een foto of door met de webcam een foto te maken. De gecreëerde avatar kan je vervolgens gebruiken voor je online profielen.

Veel van de virtuele kleding stukken zijn gratis maar voor items als een officieel wedstrijd shirt moet de gebruiker 35 facebook credits betalen (50 facebook credits kosten €3,81). Via acties van Real Madrid en de ”design your own shirt contest” zijn er ook gratis items en credits te winnen.
image

Real Madrid is de eerste club die is begonnen met de verkoop van virtuele fan artikelen. ABSRD is inmiddels ook in gesprek met voetbalclubs uit Engeland, Duitsland, Italië, Turkije en Nederland om dit ook daar te gaan aanbieden. Dat het een succes is blijkt wel uit de resultaten 2 weken na de start van de virtuele kleding shop zijn er meer dan 90.000 actieve gebruikers.