EpicMix de complete social sport ervaring voor de wintersport

EpicMix is geheel nieuwe manier van de wintersport beleven en delen met vrienden en familie, ik noem het social sporten. EpicMix is een soort Foursquare en Nike+ in een applicatie. De applicatie is gemaakt voor het 2010 – 2011 winterseizoen en nu nog exclusief voor de bezoekers van de Vail resorts. De dienst is via de webpagina te bereiken maar ook mobiel via de iPhone en Android.

EpicMix maakt gebruik van de RFID techniek. Via een chip in de skipas en voldoende RF scanners kan het elke actie zoals een rit in de lift, aantal dagen op de piste en afgelegde km meten en koppelen aan bepaalde achievements en bijbehorende badges. Er zijn er momenteel al meer dan 100 te behalen op de vijf verschillende Vail resorts. De behaalde badges zijn via status updates vervolgens weer te delen via social netwerksites als Facebook en Twitter. Dit is zelf in te stellen en kan automatisch wat wel zo makkelijk is als je aan het afdalen bent.
image
De bovengenoemde functies hebben veel weg van Nike+, Runkeeper en Foursquare. Wat EpicMix ook doet is melden wanneer een Facebook vriend op de piste staat. Het geeft ook diverse algemene informatie zoals weerberichten en informatie over het skioord. Daarnaast is er aan de kinderen gedacht bij het maken van deze applicatie en hebben kinderen onder de 14 jaar een aparte webpagina met een eigen look & feel. De kinderen kunnen ook speciale badges halen. Een voordeel voor de ouders is wellicht dat zij hun kinderen kunnen volgen via de applicatie. EpicMix heeft erg veel mogelijkheden en heeft volgens mij een zeer complete app weten te maken. Het laat zien dat diverse applicaties nog veel kunnen verbeteren als het gaat om social sporten. Helaas is de applicatie nog niet in Europa maar ik geloof dat dit niet lang kan duren. Waar denken jullie dat we in de toekomst naar toe gaan met het gebruik van apps en sport?