AD hoofdsponsor van het tweede Sportfilmfestival Rotterdam

Het Algemeen Dagblad (AD) is de nieuwe hoofdsponsor van het tweede Sportfilmfestival Rotterdam. Organisator Rotterdam Topsport en het AD spreken met deze samenwerking de ambitie uit om met het AD Sportfilmfestival Rotterdam een festival te maken van landelijke allure. De tweede editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam vindt plaats van 7 tot en met 9 april 2016 in Cinerama Filmtheater. Ook met SportNEXT zijn we dit jaar aanwezig tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam. Blok daarom alvast vrijdag 8 april in je agenda voor een inspirerende SportNEXT Live Sessie! 

Net als vorig jaar is Cinerama Filmtheater de plek waar sport en cultuur samenkomen. Drie dagen lang zullen meer dan 24 titels van sportfilms en –documentaires gedraaid worden. Ook deze editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam zal Wilfried de Jong in zijn dagelijkse Talkshow diverse gasten uit de sport- en filmwereld ontvangen. De organisatie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam ligt in handen van Rotterdam Topsport in samenwerking met AD, Andere Tijden Sport (VPRO/NOS), RTV Rijnmond en SportNEXT Binnenkort wordt ook een nieuwe partner gepresenteerd.  

Christiaan Ruesink, hoofdredacteur AD: We zijn erg blij dat we met het AD hoofdsponsor van het festival zijn geworden. AD is sport. Dat zit in onze genen. We verheugen ons op een mooie samenwerking. Dagelijks komen er 2 miljoen lezers in aanraking met AD; op papier, online en via de app, wij zorgen ervoor dat men geen moment hoeft te missen van het AD Sportfilmfestival Rotterdam.

Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport, is erg enthousiast over de samenwerking: Wij zijn bijzonder trots op het feit dat het AD hoofdsponsor wordt van het Sportfilmfestival Rotterdam. Voor Rotterdam Topsport en het AD is (top)sport erg belangrijk en tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt deze (top)sport op een bijzondere manier uitgelicht. Met het landelijke bereik van het AD kan heel Nederland enthousiast gemaakt worden voor het festival. Daarnaast zorgen de columnisten van het AD, zowel vooraf als tijdens het festival, voor meer aandacht voor de diverse sportfilms en –documentaires die gedraaid worden.

Ook met SportNEXT gaan we dit jaar een Live Sessie organiseren tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam. Meer informatie over de Live Sessie zullen we komende week bekend maken, maar om alvast een klein tipje van de sluier te geven: het draait om sportevenementen! 

Meer informatie

Het definitieve programma van het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt begin maart bekend gemaakt. Dan zal ook de kaartverkoop van start gaan. Voor meer informatie over het sportfilmfestival: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl of via twitter @SFFRotterdam en Facebook www.facebook.com/SFFRotterdam.