Adidas geeft fans mogelijkheid om zelf shirt voor voetbalclub te ontwerpen

Adidas geeft voetbalfans de mogelijkheid om zélf een shirt te ontwerpen voor clubs als Manchester United en Real Madrid. Met behulp van het nieuwe platform Creator Studio kan iedereen het ontwerp van het derde shirt van zes door het Duitse sportmerk gesponsorde clubs maken.

Fans kunnen het derde shirt van de clubs Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Juventus, AC Milan en Flamengo ontwerpen. De winnende ontwerpen zullen ook daadwerkelijk gedragen worden door de spelers in het seizoen 2017/2018.

Via het nieuwe digitale platform Creator Studio wordt elk ontwerp geüpload in de 'Battle Mode', waar fans de mogelijkheid hebben om op hun favoriete shirt te stemmen. De tenues met de meeste stemmen worden opgenomen in een top 100 voor elke club. Een panel bestaande uit iconen van de zes door adidas gesponsorde clubs zal het mooiste ontwerp uitkiezen dat daadwerkelijk gedragen gaat worden.

“Wij geven mensen een blanco canvas en bieden hen de kans een opwindend en uniek ontwerp te maken”, zegt Markus Baumann, general manager football van adidas op de site van het Duitse sportmerk.

“De Creator Studio is een mogelijkheid voor fans om onderdeel te worden van de historie van de grootste clubs ter wereld; het is echt uniek. We hopen dat de fans geïnspireerd raken door het idee dat enkele van de beste spelers ter wereld hun ontwerp zouden kunnen dragen.”

Adidas brand ambassador Gareth Bale is erg enthousiast over het idee. “Het is een geweldige mogelijkheid voor fans over de hele wereld om hun stempel te drukken op hun favoriete club en onderdeel te worden van de historie van de club die ze steunen.”

Pogba

Adidas lijkt zich met de introductie van Creator Studio voornamelijk te richten op jongere fans. Het Duitse merk probeert jonge voetballiefhebbers op diverse manieren aan zich te binden, bijvoorbeeld door talentvolle spelers zoals Paul Pogba te contracteren. Die strategie is redelijk succesvol. Zo claimt adidas dat zij het meest gedeelde merk op social media is.

Het merk heeft sowieso een goede week achter de rug. Pogba rondde zijn langverwachte transfer van Juventus naar Manchester United af en zo belandde één van adidas’ grootste sterren bij één van de grootste clubs ter wereld.


Foto header: adidas