Adidas ontwerpt NASA-schoen en brengt Boost naar het voetbal

Adidas rammelt, adidas piept en adidas kraakt; het Duitse sportmerk is volop in beweging en heeft de volgende grote stap aangekondigd om de positie in twee belangrijke markten, voetbal en running, verder te versterken: de baanbrekende Boost-technologie komt namelijk ook naar het voetbal. Daarnaast is adidas bezig met een heuse NASA-schoen en een app om direct schoenen te bestellen zonder in de wachtrij te hoeven staan.

De aankondigingen van adidas volgden elkaar de afgelopen weken in hoog tempo op. De grootste aankondiging, naast de presentatie van de Ultra Boost, is dat de Boost-technologie naar het voetbal komt. Over een aantal maanden zijn Angel Di Maria, Diego Costa, Luis Suarez, Lionel Messi, Gerath Bale en Karim Benzema te zien in een wereldwijde campagne waarbij 'endless energy' ook in het voetbal wordt geïntroduceerd. Herbert Hainer, CEO van adidas, heeft aangegeven dat basketbal op termijn ook kan rekenen op de Boost-technologie. In 2015 worden naar verwachting 15 miljoen schoenen met Boost-technologie verkocht, bijna het dubbele ten opzichte van afgelopen jaar. De moederorganisatie adidas Group boekte in 2014 voor het eerst een recordverkoop van 1 miljard in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

In tegenstelling tot vele andere markten is het helaas niet mogelijk om schoenen/ sneakers te reserveren. Adidas gaat daar verandering in brengen en lanceert de Confirmed app. De eerste sneaker app is een direct verkoop kanaal om die gewilde limited editions alvast te kunnen reserveren. Het wordt naar eigen zeggen een one stop shop zonder wachtrij. Voor nu alleen beschikbaar in de Verenigde Staten waar de politie afgelopen week nog moest ingrijpen bij de lancering van de Don C x Air Jordan 2 in Soho, Manhattan (New York).

Tot slot heeft adidas de creatief directeur van het modemerk Cristian Dior, Raf Simons, gevraagd om een NASA-schoen te ontwerpen. In de wintercollectie komen moonboots, 'Ozweego Robots' en 'Response Trail Robot'. De ontwerpen zijn geïnspireerd door astronauten pakken. Opvallend glimmende materialen moeten zorgen voor 'look of outer space'.


Bronnen: SportsOneSource - The Drum - The Drum