Ajax luidt partnership met EA Sports in met opening FIFA 17 Xperience in Kalverstraat

Ajax gaat een officiële samenwerking aan met EA Sports. Als start van het partnership wordt aanstaande donderdag de FIFA 17 Xperience geopend in de Kalverstraat in Amsterdam. Bezoekers krijgen dan de mogelijkheid om de nieuwste voetbalgame uit de FIFA-franchise te spelen tegen voetballers uit de Ajax-selectie.

Ajax was al langere tijd op zoek naar een manier om in de wereld van eSports te stappen en heeft die nu gevonden door de samenwerking met EA Sports. EA Sports is de wereldleider in sportgames en de ontwikkelaar van onder meer het razend populaire FIFA. Tientallen miljoenen mensen spelen de voetbalgame, die elk jaar nog aan populariteit wint.

Met name veel jongeren spelen FIFA en door het partnership met EA Sports wil Ajax jongere doelgroepen aan de club binden.

Ajax en EA Sports zullen de samenwerking donderdag inluiden met de opening van een pop-up store in de Kalverstraat. De FIFA 17 Xperience opent zijn deuren donderdag om 15.15 uur. FIFA 17 is exclusief in de pop-up store te spelen, want de game is pas vanaf 29 september verkrijgbaar.

Bovendien kan iedereen die donderdag naar de FIFA Xperience in Amsterdam komt het opnemen tegen diverse spelers uit de Ajax-selectie. Je kunt de Ajacieden dus uitdagen voor een potje FIFA 17.

Van der Sar

"Ontzettend veel Ajax-supporters blijken fervente FIFA-spelers te zijn, met name onder de jongere fans is het spel populair. Dat speelt natuurlijk mee in onze beslissing om een samenwerking aan te gaan met EA Sports. Wij willen met Ajax een structurele en positieve rol spelen in de wereld van FIFA. Bijvoorbeeld door Ajacieden meer plezier aan het spel te laten beleven en door FIFA-spelers aan te moedigen om ook de straat of het veld op te gaan en daar hun voetbalvaardigheden te verbeteren. De opening van deze winkel is de eerste uiting van onze samenwerking, maar zeker niet de laatste. In de nabije toekomst staat er nog genoeg op het programma”, aldus Edwin van der Sar, directielid van Ajax.

Ajax is de volgende Nederlandse club die investeert in eSports. Eerder kwam PSV met het idee een eSports-speler toe aan de selectie en andere Eredivisieclubs organiseren bijvoorbeeld speciale FIFA-toernooien.

ZIE OOK: PSV investeert als eerste Nederlandse club in eSports

Trend

In het buitenland zijn er eveneens meerdere clubs die hun speelveld uitbreiden door te investeren in eSports. Onder meer West Ham United en Manchester City hebben een professionele FIFA-speler op de loonlijst staan. Het Duitse Schalke 04 kocht zelfs een volledig League of Legends-team.

Voetbalclubs nemen professionele gamers aan omdat ze onder meer het commerciële succes van eSports zien. Daarnaast kan het ook helpen in de binding met fans.

ZIE OOK: Het potentieel van de volgende grote mediasport: eSport