Alles over de eerste editie van het Sportfilmfestival Rotterdam

Het programma van de eerste editie van het Sportfilmfestival Rotterdam is bekend gemaakt en de website staat online. Sportnext organiseert op vrijdag 10 april overdag een unieke live sessie over de sportfilm van de toekomst en 's avonds een show met de gaafste sportvideo's van internet op het grote scherm. Verwacht GoPro's, actie, inspiratie en alles wat NEXT is. Volg hier de laatste ontwikkelingen, regelmatig volgen updates.

Nieuw! Marko van Kampen - EU1 en Makers Channel
Marko van Kampen spreekt bij de live sessie over de Sportfilm van de Toekomst. Marko is een online content specialist: hij zette mede USSR op en werkte daar voor vele top adverteerders op het gebied van online video en activatie. Vervolgens bouwde hij EU1 op. Een video en crowdfunding platform opgezet om filmakers een eigen huis te geven. Met Ziggo en UPC als founding sponsors. Vanuit EU1 heeft hij Makers Channel ontwikkeld, een online video platform voor serial content makers, de zogenaamde YouTube generatie. Dit wordt in april 2015 gelanceerd samen met FOX International. Sport zal een belangrijk onderdeel zijn van de Makers Channel propositie.

Ivar Vermeulen vervangt Steven Vreugdenhil
Helaas is Steven Vreugendenhil verhinderd maar niet getreurd! Ivar Vermeulen, athlete manager en verantwoordelijk voor de marketing van verschillende board sportsmerken, neemt ons mee in de wereld van action sports. 

Tipje van de sluier
Lars Veenstra scoorde met de onderstaande video binnen twee weken 300.000 views. Hij komt 's avonds zijn persoonlijke verhaal vertellen!

Thank You, Bicycle from Lars Veenstra on Vimeo.

Sportfilmfestival Rotterdam

Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 april 2015 vindt de eerste editie van het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) in Cinerama Filmtheater. Gedurende drie dagen worden in vier zalen 38 sportfilms en -documentaires getoond en zal Wilfried de Jong prominente gasten uit de film- en sportwereld ontvangen in zijn dagelijkse talkshow. Onder deze 38 producties zit een aantal films die nog nooit eerder in Nederland zijn vertoond. Rotterdam Topsport organiseert het SFFR in het kader van haar 25-jarig jubileum in samenwerking met 'Andere Tijden Sport' (NOS/VPRO), RTV Rijnmond, Sportnext en mediapartner de Volkskrant. Het Sportfilmfestival Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Rabobank Rotterdam, Jean Mineur Mediavision, Mediacenter Rotterdam, Cinerama Filmtheater, Soigneur, Stichting Bevordering van Volkskracht, G. Ph. Verhagenstichting, Erasmusstichting en Elise Mathilde Fonds.

Bekijk het volledige programma op de website van het Sportfilmfestival Rotterdam

Kaartverkoop

De kaartverkoop is van start gegaan! Kaarten in voorverkoop kosten per film of documentaire €10,- en €11,- aan de kassa. Voor de echte liefhebbers zijn drie passe-partouts samengesteld; Boksen (€17,50), Wielrennen (€25,-) en Hardlopen (€17,50). Bij aanschaf van 6 of meer kaarten ontvangt de bezoeker 10% korting. De talkshow van Wilfried de Jong zit bij de prijs inbegrepen. De kaarten van de live sessie 'Sportfilm van de Toekomst' worden door Sportnext verkocht.

Live sessie: Sportfilm van de Toekomst

Waarom staat Youtube vol met gave video's over sport en atleten? Live Sessie 'de sportfilm van de toekomst' gaat in op de snelle veranderingen door de opkomst van YouTube, Vimeo, Vine, Instagram, GoPro en 3D. De digitalisering heeft miljoenen nieuwe filmmakers voortgebracht met nieuwe stijlen en nieuwe formats. Nooit eerder zaten we zo dicht op de huid van de atleet! Vrijdag 10 april in Filmtheather Cinerama in Rotterdam. Steven Vreughdenhil van GoPro, Ricardo Paterno, één van de beste Nederlandse skaters ooit, en Sami el Hassani, maakt skatevideo's bij Bombaklats, delen hun ervaringen.

Tijdens de Live Sessie deelt SPORTNEXT de mooiste beelden en verhalen die door de digitale revolutie mogelijk gemaakt zijn. In het jaar dat Rotterdam Topsport 25 jaar bestaat, wordt zo de essentie van sport blootgelegd vanuit een culturele optiek. De deskundige sprekers zijn afkomstig uit de sport én de filmwereld, waardoor een interessante dialoog ontstaat tussen ambities & (on)mogelijkheden. Na afloop van de inhoudelijke sessie is er een gezamenlijk diner en bestaat de mogelijkheid één film naar keuze uit het avondprogramma van het Sportfilmfestival Rotterdam te bekijken. Deze SPORTNEXT Live Sessie komt tot stand in nauwe samenwerking met Rotterdam Topsport en Týrsday.

Tickets <

15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Opening & introductie door de dagvoorzitter
  Ruud van Os, eindredacteur Sport, RTV Rijnmond
15.45 uur Aftrap: introductie tot en illustratie van de onbegrensde mogelijkheden
 

Ivar Vermeulen, athlete manager en marketeer boardsports
Ricardo Paterno, één van de beste Nederlandse skaters ooit
Sami el Hassani, Bombaklats (productie skate films)

16.10 uur Veranderingen in de sport en gevolgen voor de sportfilm
Gijsbregt Brouwer, sporttrendwatcher en co-founder Týrsday
16.35 uur Geld verdienen met online video?
Marko van Kampen, founder van EU1 & Makers Channel
17.00 uur Discussie met de zaal
17.45 uur Introductie tot het avondprogramma (trailers)
18.00 uur Gezamenlijke maaltijd
19.00 uur Toegang tot het avondprogramma van het Sportfilmfestival Rotterdam, tevens einde Sportnext Live Sessie

The Best Sports Video's on the Web

Sportnext brengt je de gaafste sportvideo's van internet op het grote scherm. De redactie van Sportnext heeft het internet afgespeurd op zoek naar de mooiste sportvideo's. Twee uur lang spetterende video's over sporters, merken, mensen en technologie. Vette edits, GoPro, point-of-view, drones, inspiratie, topmuziek en alles wat next is, zoals je van Sportnext gewend bent.

Gijsbregt Brouwer en Wijnand van der Waal begeleiden de avond en hebben de avond - samen met de bloggers en lezers -  van Sportnext geprogrammeerd. Er zijn veel korte video's (het blijft internet) allemaal in het thema sport en het thema next. Veel sporten komen aan bod en veel verschillende type video. We brengen het beste van sportvideo's van het web naar de bioscoop. Grijp deze kans om een avond internet style content in de Cinerama te zien en de video's te bespreken met andere sport/video liefhebbers.

Tickets <

 

.