Amateurteams kunnen live uitzending op FOX Sports van kampioensduel winnen

Alle senioren amateurteams in Nederland maken dit jaar kans op een live televisiewedstrijd op FOX Sports. Ploegen kunnen zich sinds vrijdag inschrijven om kans te maken op deze ervaring. Voor ieder team is het binnen handbereik om een uitverkochte kampioenswedstrijd te spelen, die live te volgen is op FOX Sports. Met de actie laat FOX Sports zien dat het ook probeert de lokale gemeenschap in het voetbal te binden en bereiken. En lokaal actief zijn is nu misschien wel belangrijker dan ooit.

Sinds afgelopen vrijdag kunnen alle senioren amateurteams zich inschrijven om kans te maken op een live kampioenswedstrijd op FOX Sports. Deze wedstrijd wordt voorzien van voorbeschouwing en analyse van onder anderen Hans Kraay Jr. Voetbalteams die in de race zijn voor het kampioenschap kunnen zich aanmelden op KampioensKoorts.nl om vervolgens zoveel mogelijk stemmen binnen te halen van hun eigen 'legioen'. De amateurverenigingen met de meeste stemmen behalen de top tien, waarna een vakjury de winnaar kiest. De winnaar wordt op 7 april bekend gemaakt.

Keuken Kampioen is blij met de samenwerking met FOX Sports: "Wij dragen alle kampioenen in Nederland, ook in het amateurvoetbal, een warm hart toe. De Eredivisie en Jupiler League krijgen veel aandacht, maar door heel Nederland worden er elk jaar honderden voetbalteams kampioen in hun competitie. Zo’n topprestatie verdient ook aandacht én een echte huldiging. Wij vinden het geweldig om ook deze Kampioenen een erepodium te bieden op de nationale televisie!", aldus Keuken Kampioen.

En niet alleen de winnaar krijgt een bijzondere ervaring, alle teams die tot het laatst toe mee strijden worden uitgenodigd in de live uitzending van 'De Eretribune' op FOX Sports. "Het idee voor KampioensKoorts viel goed samen met onze wens om ook iets terug te doen voor het Nederlandse amateurvoetbal. We hebben er ontzettend veel zin in om met onze hele crew één team vast te leggen tijdens dé wedstrijd van hun leven", zo laat FOX Sports weten.

Alle stemmen verzamelen

Voor ieder team is het binnen handbereik: een uitverkochte kampioenswedstrijd met een stampvolle tribune, live te volgen op FOX Sports. Via www.KampioensKoorts.nl kunnen amateurteams van voetbalclubs zich inschrijven om kans te maken op deze bijzondere ervaring. Teams mogen zelf bepalen hoe ze die stemmen gaan binnenhalen bij hun achterban. Aanmelden en stemmen kan tot en met 31 maart 2017. Op 1 april 2017 wordt de top tien bekendgemaakt, op basis van het aantal stemmen en kans op het kampioenschap.

De campagne wordt gelanceerd met een tv commercial die vanaf 11 februari te zien is op FOX Sports. De actie wordt via de social media kanalen aangejaagd. Daarnaast is er ook een lokale PR-campagne opgezet, waarbij de Keuken Kampioen vestigingen via lokale en regionale media voetbalteams oproepen zich in te schrijven.

ZIE OOK: De vijf sporttrends voor 2017

Lokaal actief

Zoals Gijsbregt Brouwer in zijn vijf sporttrends voor 2017 al beschreef, zijn lokale relevantie en betrokkenheid de indicatoren van succes in dit jaar. FOX Sports haakt hier goed op in door de lokale amateurclubs aan te spreken en hen het middelpunt van een actie te maken. Door de actie kan FOX Sports de lokale gemeenschap binden en betrekken en ontstaat mogelijk een echte band en diepe betrokkenheid.

Video: FOX Sports en Keuken Kampioen zijn op zoek naar kampioenen
Headerfoto: FOX Sports