Bas van Rens over de transparante atleet

Tijdwaarneming stond tijdens de Winterspelen in Sotsji weer volop in de aandacht. Het Nederlandse bedrijf MYLAPS was hofleverancier voor nagenoeg alle tijdwaarneming en heeft ruim 30 jaar ervaring. Toch is MYLAPS onbekend bij het grote publiek. Bas van Rens, CEO, sprak met Sportnext uitgebreid over de toekomst van tijdwaarneming en de transparante atleet. Zien we binnenkort hartslag in beeld? 

Sportevenementen zijn aan het veranderen. Het evenement gaat steeds minder over de prestatie en meer over de beleving. De gemiddelde tijden van stadsmarathons gaan al jaren omhoog (lopers worden gemiddeld langzamer). MYLAPS wil echter minder afhankelijk worden van het evenement en al vanaf de training betrokken zijn bij de sporter. Bas van Rens gaat uitgebreid in op de kansen.

Data speelt daar een belangrijke rol. MYLAPS heeft gegevens van duizenden lopers en wil de inzichten gebruiken om training en coaching voor een evenement te gaan verbeteren. De transparante atleet komt eraan. Naast tijd en snelheid worden andere biometrische data (bijvoorbeeld hartslag) interessant. De organisatie kan de veiligheid beter waarborgen en de fan thuis op de bank krijgt inzicht in de fysieke toestand van een sporter op het moment dat hij/zij een topprestatie levert.