Basketballclub Shooters Den Bosch overgenomen door Triple Double

Basketballclub Shooters Den Bosch en Triple Double hebben vandaag bekendgemaakt dat de club voor 100% is overgenomen door het in Eindhoven gevestigde sportmarketingbureau.

Een unieke gebeurtenis, daar het in de geschiedenis van de Nederlandse sport maar zelden voorkwam dat een commercieel bedrijf de volledige zeggenschap over een professionele sportorganisatie verkreeg. "Nieuw in Nederland, maar niets bijzonders in bijvoorbeeld de Amerikaanse sport", zo licht Bob van Oosterhout, directeur van Triple Double toe. "Veel grote sportclubs aldaar zijn in handen van ondernemers en worden dientengevolge bedrijfsmatig en professioneel gerund. In mijn ogen de absolute toekomst van de sport."

Voorzitter Albert Dominicus ziet grote voordelen voor de 16-voudig landskampioen. "We hebben een stevige sanering achter de rug en dientengevolge veel van sponsors, leveranciers en fans moeten vragen. In die situatie wilden we nooit meer verzeild raken, terwijl we ons terdege realiseerden dat het huidige bestuur de volgende stap met deze club niet zou kunnen maken. In dat geval moet je over je schaduw durven heenstappen en hebben we met Bob van Oosterhout geschakeld. Bob heeft de club als manager 3,5 jaar gerund (van 1993-1997), leidt het grootste sportmarketingbureau van Nederland en heeft een enorm netwerk in sport & bedrijfsleven. Zijn kennis en creativiteit zullen ongetwijfeld van grote toegevoegde waarde blijken te zijn!"

Van Oosterhout zelf is enthousiast over de nieuwe constructie. "Hoe kan het ook anders? De club zit in mijn hart; als jongetje van tien jaar zat ik bovenin de Maaspoort te genieten van Akerboom, Plaat, Cramer, Dekker, Kuipers & Lawrence en heb ik voorts mijn carrière te danken aan de start die ik hier destijds heb mogen maken."

Bestuiving

Desalniettemin belicht hij ook een andere kant van de medaille: "Naast mijn passie is deze keuze absoluut ook een zakelijke. Vanuit Triple Double zal er veel bestuiving kunnen plaatsvinden, denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin de club zal fungeren als opleidingsplek voor jonge, talentvolle sportmarketeers of kweekvijver van moderne sponsoractivaties. Samen met Jos Frederiks, die verantwoordelijk zal zijn voor het technisch beleid, wordt de club bovendien stap voor stap als een professioneel bedrijf ingericht. Daar is niets mis mee, want het zal uiteindelijk de continuïteit waarborgen en ervoor zorgen dat basketballlief- hebbers uit Den Bosch en wijde omgeving nog jaren kunnen genieten van topbasketball in de Maaspoort!"

De Bossche topclub zal per 1 oktober als heuse BV worden voortgezet, al zal vanaf dat moment niet alles rigoureus veranderen. "Jos en ik zullen tijd nodig hebben zaken aan te passen. Zowel sportief, organisatorisch als commercieel. Maar we hebben ook geen haast; iedereen is het meest gebaat bij een solide fundament", aldus Van Oosterhout.