BEAT Cycling Club gaat met Theo Bos bouwen aan professionele baanploeg

Theo Bos heeft zich aangesloten als lid en ambassadeur van BEAT Cycling Club. Door de handen ineen te slaan gaan Bos en BEAT bouwen aan een gezamenlijke toekomst met als doel een professionele baanploeg vanuit een clubstructuur.

BEAT Cycling Club is een nieuw initiatief in wielerland dat bouwt aan de eerste internationale wielerclub met eigen professionele wielerploegen in verschillende disciplines. Met de samenwerking met veelvoudig oud-wereldkampioen Theo Bos wordt een belangrijke stap gezet richting de realisatie van een professionele baanploeg.

ZIE OOK: BEAT Cycling Club wil met clubmodel revolutie teweegbrengen in wielrennen

Bos keerde begin vorig jaar terug in het baanwielrennen, na een uitstap van zes jaar naar het wegwielrennen waar hij veertig overwinningen wist te behalen. De voormalig wereldkampioen op de kilometer, sprint en keirin wil met BEAT zijn eigen ambities en nalatenschap op de baan verder vorm gaan geven. Te beginnen bij de WK in Hong Kong wat plaats zal vinden van 12 tot 16 april.

BEAT zal de expertise en ervaring van Bos zowel op de baan als op de weg inzetten bij het verder uitbouwen van de club en heeft met één van Nederlands meest succesvolle wielrenners van de afgelopen jaren een internationaal aansprekende ambassadeur. De samenwerking met de 33-jarige Bos is ook vanuit marketingoogpunt een slimme zet. Hij kan vanwege zijn bekendheid een reden voor bedrijven én wielerfans zijn om zich te verbinden aan het project van BEAT. Bovendien genereert Bos veel naamsbekendheid voor de wielerclub. Met de komst van Bos wordt het voor elke wielerliefhebber nu al mogelijk om zijn clubgenoot te worden en zijn avonturen van dichtbij mee te maken.

'Verantwoordelijkheid nemen'

Theo Bos is enthousiast over de samenwerking. "Ik geloof in het clubmodel van BEAT en ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan deze internationale club waar fietsers en fans de wielersport op het hoogste niveau kunnen beleven."

"Persoonlijk heb ik mijn zinnen voor de komende jaren opnieuw op de baan gezet en heb ik de ambitie om voor de medailles te gaan. Daarnaast wil ik ook verantwoordelijkheid nemen om te werken aan de continuïteit van de baansport en deze naar een hoger niveau te tillen via een professionele baanploeg. Ik geloof dat BEAT de juiste club is om dit samen op te pakken, en zo ook mijn ambities voor de komende jaren waar te maken. Ik denk dat we elkaar heel goed kunnen aanvullen in de komende periode om een basis te leggen voor een goede topsportomgeving waar ik graag mijn kennis en expertise voor in wil zetten."
          
"De komende maanden ga ik het traject in richting de WK in Hong Kong. Ik wil mijzelf op en top voorbereiden voor de kilometer, waar ik om de medailles wil gaan strijden."

'Geweldige uitstraling'

Geert Broekhuizen, medeoprichter BEAT Cycling Club: "We zijn ontzettend trots om Theo aan de club te verbinden. Theo is een renner met veel ervaring op de weg en baan en heeft een geweldige uitstraling in de mondiale wielersport. Net als BEAT heeft hij de ambitie om groots te presteren in de komende jaren. We kijken ernaar uit om samen met Theo de club verder uit te bouwen, onze leden te inspireren en een professionele baanploeg vanuit een clubstructuur te realiseren."


Foto's: Wouter Roosenboom