Bidfilms in the picture tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam

Na het grote succes vorig jaar staat het Cinerama Filmtheater op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016 voor de tweede maal volledig in het teken van het AD Sportfilmfestival Rotterdam. En ook dit jaar zijn we er met SportNEXT bij om een inhoudelijke Live Sessie te organiseren! Een jaar geleden keken we met de Live Sessie Sportfilm van de Toekomst vooruit en deelden vijf sprekers hun kennis over waarom internet, smartphones en GoPro's onze wereld voorgoed hebben veranderd. Dit jaar werpen we onze blik niet (opnieuw) op de toekomst, maar kijken we in plaats van 'next' een keer naar het verleden. Zo gaan we geslaagde en niet-geslaagde Nederlandse bidfilms op het witte doek tonen, waarbij professionals uit de sport- en filmwereld de discussie met elkaar aan zullen gaan. Wat ging er goed? Of wat ging er juist minder goed tijdens het bidproces? Hier zullen ook bidfilms voorbij komen die nog niet eerder aan het grote sportpubliek vertoond zijn! 

OPROEP aan sportbonden / sportevenementenbureaus etc. Heb jij de beschikking tot een (wel / niet eerder vertoonde) bidfilm die we tijdens Live Sessie mogen laten zien? Neem dan contact met ons op! 

Wat voor gevoel of boodschap proberen de makers van de bidfilm over te brengen? Wat is het verhaal achter de bidfim? Is er een duidelijke link te zien tussen de film en de rest van het bid? Wisten ze met deze bids Nederland en de Nederlandse sport goed voor het voetlicht te brengen? Wat komt er kijken bij het maken van een (goede) bidfilm? Welke kosten zijn hiermee gemoeid? Met welke partijen moet je rekening houden bij het maken van een bidfilm? Zijn en mogen de bidfilms ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld citymarketing doeleinden? Het doel van de Live Sessie is om van elkaar te leren, waardoor we in de toekomst mogelijk nóg succesvoller worden in het binnenhalen van (grote) sportevenementen. Bij de Live Sessie zijn SportNEXT-partners Rotterdam Topsport en Hogeschool Rotterdam nauw betrokken.

AD Sportfilmfestival Rotterdam

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam is een artistiek- en cultureel programma waar sportfilms & -documentaires de rode draad vormen en talkshows & lezingen gehouden worden. Ook dit jaar is Wilfried de Jong benoemd tot gastheer van het AD Sportfilmfestival Rotterdam en gaat de Holland Sport-presentator elke dag tijdens een 45 minuten durende talkshow (live) gasten uit de sport- en filmwereld ontvangen.

De organisatie van het evenement - dat in hetzelfde weekend als de 36e editie van de NN Marathon Rotterdam plaatsvindt - ligt in handen van Rotterdam Topsport, waarbij het programma in samenwerking met het Algemeen Dagblad (AD), Andere Tijden Sport (VPRO/NOS), RTV Rijnmond, SportNEXT en Helden wordt ingevuld. Centraal dit jaar staan maatschappelijke thema’s, zoals sport & politiek, sport & ontwikkelingslanden en sport & homoseksualiteit.

Datum: vrijdag 8 april 2016
Locatie: Cinerama Filmtheater, Rotterdam
Kosten: € 79,95 (incl. maaltijd en toegang tot vrijdagavondprogramma, excl. BTW)
Inschrijvingen: maximaal 80 plaatsen

Schrijf je nu in voor de Live Sessie ‘To bid or not to bid?’