Bijzondere souvenir bij de New York Marathon met een zeer beperkte voorraad

Een marathon lopen is en blijft een mijlpaal die je nooit meer vergeet. De ruim 42 kilometer is niet alleen een sportieve maar ook een mentale prestatie, het vormt je als mens. Tijd om die vorm in 3D-vast te leggen met een eigen 'action-figure'.

2 november staat bij duizenden lopers aangegeven met een grote rode cirkel. Maanden van training en afzien om de laatste meters, figuurlijk, op handen gedragen te worden. De New York City Marathon (gesponsord door Tata Consultancy Services) en Asics in samenwerking met New York Road Runners (NYRR) maken deelnemers blij met een unieke gratis souvenir.

Deelnemers aan de marathon hebben namelijk de mogelijkheid om een 3D-action-figure van zichzelf te laten maken. Compleet in running pose. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. OP = OP, dus ga snel naar de website minimarathoner.com en probeer een eigen exemplaar te bemachtigen. "We will remember this day forever".

De website maakt een connectie via Facebook en vraagt vervolgens om een MY NYRR-account aan te maken met een e-mailadres. Daarna is het zaak om een aantal foto's te uploaden in verschillende standen en vanuit verschillende hoeken. De foto's zijn van belang om een zo realistisch mogelijk poppetje te maken. Gebruik daarom minimaal een 8-megapixel camera met flits en draag geen bril. Tot slot is het vereist om persoonlijke informatie door te geven waaronder geslacht, doel van deelname aan de marathon en Twitter-account. Binnen een aantal weken ontvangen de gelukkige een bevestiging met meer informatie.

Vorig jaar stonden meer dan 50.000 deelnemers aan de start dus wees er snel bij!