Bitcoin bereikt de sport; Deense Bitcoin-miljardair hoofdsponsor van ijshockeyclub

Het Deense Rungsted Ceier Capitals is de eerste sportclub met een hoofdsponsor die is gespecialiseerd in cryptocurrencies. De miljardair Niklas Nikolajsen is met zijn bedrijf Bitcoin Suisse de nieuwe sponsor van de ijshockeyclub. Bitcoin heeft nu officieel de sport bereikt.

Nikolajsen heeft met zijn bedrijf Bitcoin Suisse, een platform voor de handel in virtuele valuta, een driejarige overeenkomst getekend met ijshockeyclub Rungsted Ceier Capitals. Met de overeenkomst zou volgens het Deense Berlingske Business een bedrag met zeven nullen gemoeid zijn.

Bitcoin-miljardair Nikolajsen heeft grootse plannen. Zo wordt de naam van het stadion op 27 december – wanneer de sponsordeal officieel start – veranderd in Bitcoin Arena. Daarnaast komt er midden op het ijs een 9 meter breed Bitcoin logo te staan. Ook is het tegenwoordig mogelijk met Bitcoin of andere cryptocurrencies te betalen in het stadion en zal op de pucks het logo van Bitcoin komen te staan. Het team gaat ook nog eens allerlei evenementen organiseren waarin er Bitcoin prijzen te winnen zijn.

Salaris in Bitcoin

Maar het meest opzienbarende is waarschijnlijk dat sterspeler Nikolaj Rosenthal de optie heeft zijn salaris te laten uitbetalen in Bitcoin. Hij is de eerste professionele sporter ter wereld met een dergelijk contract. "Het is heel spannend op dit gebied te pionieren", zegt Rosenthal, die onlangs begon met de handel in cryptocurrencies.

Rungsted Ceier Capitals is pas sinds januari 2016 de naam van de Deense ijshockeyclub. De naamswijziging volgde op een investering van investeringsbedrijf Seier Capital dat in 2015 43 procent van de aandelen kocht.

Bitcoin Suisse-eigenaar Nikolajsen vindt dat er een goede match is tussen cryptocurrencies, de ijshockeyclub en zijn eigen bedrijf. "Het team is altijd een buitenstaander geweest en heeft zich in korte tijd geprofileerd als een van de grootste clubs in het Deense ijshockey, daarmee kunnen we ons bij Bitcoin Suisse goed identificeren. In de financiële wereld werden we de afgelopen jaren met argusogen bekeken door de traditionele banken, maar dit jaar hebben we onze naam definitief gevestigd."

Lionel Messi

Onlangs werd ook bekend dat Lionel Messi een nieuwe sponsor heeft die gespecialiseerd in blockchain-technologie, waar Bitcoin onderdeel van is. De Argentijn voegde het Israëlisch Sirin Labs toe aan zijn portefeuille. Via Messi komen nu veel mensen voor het eerst in aanraking met blockchain.


Eerste stappen

Zo zien we nu de eerste stappen van de sport in deze nieuwe wereld. Het wordt interessant om te zien welke sportorganisaties en welke atleten volgen. Want dat blockchain – en ook Bitcoin – grote mogelijkheden biedt voor de sportwereld, daar zijn vrijwel alle experts van overtuigd.

ZIE OOK: Wat kan Blockchain betekenen voor de sport?