Brunel tweede Nederlandse boot in Volvo Ocean Race

Brunel en zeiler Bouwe Bekking keren dit jaar terug in de Volvo Ocean Race. Met Team Brunel wil Bekking een poging doen de race te winnen.

Team Brunel is naast Team AkzoNobel de tweede Nederlandse boot in de komende Volvo Ocean Race. Het is de achtste keer voor Bekking dat hij deelneemt en de derde keer voor Brunel als sponsor van een boot. Team Brunel eindigde tijdens de vorige editie als tweede.

ZIE OOKAkzoNobel sponsort Nederlandse boot in Volvo Ocean Race

Het thema van de 2017-18 campagne van de boot is 'Engineering the Future'. Team Brunel is een initiatief van een consortium van Nederlandse organisaties en investeerders waaronder Jan Brand, Brunel, Abel Delft, ACE Ingenieurs- & adviesbureau, P2 Managers, Royal Huisman Shipyard B.V. en EY.

Simeon Tienpont, schipper van Team AkzoNobel is enthousiast over de deelname van Bekking. "Het is fantastisch om een nieuw team in de Volvo Ocean Race te verwelkomen", zegt Tienpont tegen de NOS. "De Volvo Ocean Race en Nederland delen een rijke geschiedenis en het is geweldig om ons land te vertegenwoordigen."

De race start op 22 oktober in Alicante. Er zijn in totaal nu zeven teams die hun deelname aan de Volvo Ocean Race 2017-2018 hebben bevestigd. De finish van de zwaarste zeilrace ter wereld is eind juni in Den Haag.

ZIE OOK: #Thefuture van de Volvo Ocean Race: inzetten op digitale storytelling


Headerfoto: Stefan Coppels/Team Brunel/Volvo Ocean Race