Camera voor het eerst volledig verweven in sportkleding met First V1sion

In de afgelopen jaren hebben we kennisgemaakt met First Person View (POV). We hebben sport op een compleet nieuwe manier leren ervaren. In samenwerking met grote sportorganisaties hebben met name Google Glass en Go Pro een belangrijke bijdrage geleverd. Een aantal sporten, waaronder voetbal, tennis en basketbal, worden nog niet volledig benut en dat komt door de (grootte van de) technologie. Daar gaat nu verandering in komen met First V1sion.

Meer dan beeld

Een ingebouwde camera om de actie van dichtbij in beeld te brengen kennen we in de autosport en motorsport al enige tijd. Genoeg ruimte om de camera zo weg te werken dat deze niemand in de weg zit. Helaas hebben we nog niet gezien wat Messi ziet bij de aanloop voor een beslissende strafschop. Of Federer bij het serveren voor een matchpoint op het Centre Court van Wimbledon. First V1sion is een eerste stap in de goede richting.

De kleine lichtgewicht camera kan worden aangebracht op de borst en is speciaal gemaakt voor sport. Voetbal, tennis, basketbal, atletiek, rugby en hockey kunnen met hoge resolutie in beeld worden gebracht. Daarnaast bevat First V1sion ook een hartslagmeter en acceleratiemeter voor het verzamelen van real-time statistieken voor TV-uitzendingen. De eerste stappen naar een transparante atleten zijn gezet als we de demonstratie van First V1sion mogen geloven. "Welcome to a new point of view".


Voorproefje

Het Spaanse bedrijf heeft de camera verwerkt in een speciaal kledingstuk, zie het als een flexibel harnas of een thermoshirt. Volledig geïntegreerd en zonder de bewegingsvrijheid te belemmeren. Vraag is natuurlijk wat er gebeurd bij het in contact komen met andere spelers door middel van een botsing. Ligt de camera dan niet in stukken op het veld? Dat is een onderwerp dat de ontwikkelaars liever vermijden. Neemt echter niet weg dat de mogelijkheden open liggen. Zie de onderstaande video als een voorproefje.

Bronnen: Springwise - LovinTrends