Champions League blijft toch bij Veronica

De Champions League blijft ook de komende jaren in Nederland te zien op Veronica. Talpa TV van John de Mol heeft de rechten van het miloenenbal gekocht. De uitzendrechten worden met drie jaar verlengd. Welk bedrag Talpa heeft betaald is niet bekend.

Peter de Mönnink, CEO Talpa TV: “Drie jaar geleden waren we bijzonder enthousiast dat we als eerste commerciële zendergroep de UEFA Champions League mochten uitzenden, en dat hebben we sindsdien naar volle tevredenheid gedaan.”

“Op dit moment is de stemming minstens net zo goed nu we deze uitzendingen voor alle Nederlandse kijkers kunnen continueren. Ook de komende drie jaar kunnen we hen op dinsdag- en woensdagavond het beste voetbal met de grootste sterren en de beroemdste clubs ter wereld aanbieden.”

De Nederlandse rechten voor de Champions League waren lange tijd op de markt. Geen enkele partij was bereid (wederom) fors te investeren. Een eerdere biedingsprocedure in december liep op niets uit, omdat de biedingen te laag zouden zijn. Dat had alles te maken met de afnemende interesse voor het belangrijkste Europese clubtoernooi. De kijkcijfers tonen al enige jaren een dalende trend en Nederlandse clubs hebben steeds meer moeite succes te boeken. 

Het bedrag dat Talpa betaalt is vermoedelijk lager dan de 17 tot 25 miljoen euro die in het verleden werd betaald. Volgens De Telegraaf legt Talpa jaarlijks een bedrag tussen de 8 en 10 miljoen euro neer voor de rechten.

ZIE OOK: Hoe populair is de Champions League nog?

Genee, Van der Gijp en Derksen

Dat Veronica toch de rechten koopt is niet geheel verrassend, aangezien Talpa eerder al het trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp vastlegde. Met de Champions League versterkt het profiel van Veronica, dat het sport gerelateerde aanbod na de zomer uitbreidt met de voetbaltalkshow van de bovengenoemde heren.
 
Voordat Veronica het prestigieuze toernooi voor ‘de cup met de grote oren’ uitzond, was de Champions League te zien bij SBS6, een van de andere tv-zenders van Talpa Network, dat de rechten in totaal drie jaar in het bezit had.

Europa League

Overigens lijkt het erop dat de rechten van de Europa League in handen blijven van RTL. De zender zond afgelopen jaren de Europa League uit, en scoorde goede kijkcijfers mede dankzij de sportieve successen van de Nederlandse clubs.


Headerfoto: Shutterstock.com