Cristiano Ronaldo lanceert nieuwe koptelefoon met halfjaar oude viral video

Een video van Cristiano Ronaldo gaat vandaag (opnieuw) viraal op social media. Op de video is te zien hoe de drievoudig wereldvoetballer van het jaar vermomd de binnenstad van Madrid intrekt en voorbijgangers uitdaagt om een potje te voetballen. Pas nadat de jonge Nicolás besluit om mee te doen, ontdoet de Real Madrid-speler zich even later van zijn vermomming. Hoewel de video vandaag veelvuldig gedeeld wordt op Facebook, Twitter en nieuwswebsites, vergeten veel media dat het om een 'oude' viral video gaat. Een filmpje opgenomen met een (ander) mobiel werd een halfjaar geleden al online gezet en door ruim 3 miljoen mensen bekeken. Waarom wordt het vandaag dan alsnog veel gedeeld? Het blijkt namelijk hand in hand te gaan met de lancering van een nieuwe koptelefoon.

Eerste beelden verschenen al in januari

Audiobedrijf Monster heeft de Portugese voetballer namelijk gestrikt om samen een unieke serie koptelefoons en speakers op ebay te verkopen. De ROC Sport collectie - wat uiteraard afgekort is voor Ronaldo Cristiano - wordt promoot met de slogan Live life loud. Opvallend hierbij is de keuze voor de 'strijdkreet', dat gebruikt wordt om het merk te presenteren (zie vierde filmpje onderaan de blog). Diezelfde kreet maakte Cristiano Ronaldo begin januari toen hij de FIFA Ballon d'Or-verkiezing won. 

Daarnaast verscheen in januari al een eerste video over een 'vermomde' Ronaldo (zie eerste filmpje). Hoewel de video een paar miljoen keer bekeken werd, was het lange tijd niet duidelijk wat het idee van Ronaldo hierachter was. Het leek namelijk te gaan om een ludieke actie van Ronaldo, maar sinds deze week blijkt het dus om een promotieactie voor zijn eigen koptelefoonmerk te gaan. Dit roept wel de vraag op waarom er pas na een halfjaar (!) meer duidelijkheid komt. Stond de lancering van het audiomerk al veel eerder ingepland? Waar heeft de lancering vertraging op gelopen? Was de strijdkreet op de Ballon d'Or-verkiezing - achteraf gezien - misschien wel promotie voor zijn koptelefoonmerk (maar had hier na een paar weken al duidelijkheid over moeten zijn)? Of is een viral video / ludieke actie van Cristiano Ronaldo misschien wel simpelweg omgebouwd tot een promotievideo voor ROC? Het roept heel wat vragen op. 

Cristiano Ronaldo & Monster

De keuze van Monster om samen te gaan werken met Ronaldo is niet onlogisch. Monster werkte jarenlang samen met Beats aan de ontwikkeling van de populaire koptelefoons. Echter door een vreemde verloop met aandelen - waar de oprichters van Beats volgens Monster contractbreuk zouden hebben gepleegd - verloor het Amerikaanse bedrijf de rechten op de technologie achter de koptelefoons. Beats werd groot en uiteindelijk opgekocht door Apple, terwijl Monster sinds 2013 op eigen benen verder moest. Langzaamaan wist het merk zijn positie terug te vechten en werd er zelfs een serie koptelefoons uitgebracht in samenwerking met adidas (originals & performance). Door samen te werken met Cristiano Ronaldo hoopt het bedrijf nu de grote massa te bereiken en Beats uiteindelijk weer voorbij te streven.