De cirkel van de Feyenoorduitvaart is rond

Bijna een jaar geleden schreven we over de mogelijkheid om met een compleet verzorgde Feyenoord-uitvaart in stijl afscheid te nemen. Feyenoord-icoon Gerard Meijer opent volgende week een Feyenoordvak op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. Het gras in het Feyenoordvak komt rechtstreeks van het hoofdveld van Feyenoord.

"De Feyenoord Uitvaart, als je club je leven is". Een kist in Feyenoord-design met een afscheidsmoment in het stadion en de spelersbus als volgauto voor de nabestaanden, er zijn vele mogelijkheden om de begrafenis stijlvol aan te kleden.

Het Feyenoordvak is volgens het bericht van de Gemeente Rotterdam beschikbaar voor particuliere en algemene graven, een columbarium en een strooiveld met origineel gras uit De Kuip. Twee maanden geleden, zaterdag 5 juli 2014, werd onder toeziend oog van de wethouder Eerdmans en commercieel directeur van Feyenoord Mark Koevermans de eerste spade in de grond van De Kuip gestoken. Op de begraafplaats worden op 6 september drie unieke momenten met het logo van Feyenoord onthuld. De momunten kunnen onderdeel uitmaken van de plechtigheden rondom de uitvaart of bij het uitstrooien van de as.

Het initiatief is ontstaan vanuit een behoefte onder de fans. Zij willen na hun dood verbonden blijven met de club. De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk om gehoor te geven aan de wensen van Rotterdammers over hun laatste rustplaats. Jeanet Wiegmann van uitvaartverzorging Monuta Rotterdam: "De cirkel is nu rond, naast de Feyenoorduitvaart is er voor de supporters nu ook een rustplaats gecreëerd in de Feyenoordsfeer".

De eerste verzoeken voor asverstrooiingen van fervente Feyenoord supporters zijn al gepland.

Bron: Gemeente Rotterdam