De eerste Nederlandse Zombie Run staat op de agenda

Het is een herfstachtige avond door de bossen en het looptempo zit er goed in. Plotseling verschijnt er in je kielzog een zwalkende zombie. Het merendeel van de hardlopers schrikt en het zet het op een lopen. En dat is precies de bedoeling bij de eerste Zombie Run van Nederland.

De herfst is in volle hevigheid losgebarsten. De regen komt met bakken naar beneden en de schemering begint al vroeg in de avond. Voor sommige lopers een schrikbeeld voor andere een uitdaging. Wie op zoek is naar avontuur moet zaterdag 1 november vrijhouden in de agenda. De hele dag is er ZombieRush, een fun & obstacle run die sportief is maar ook spannend en leuk.

Lees ook: Hardloopevenementen met obstakels jaarlijks goed voor $250 miljoen


Het parcours voor de eerste Nederlandse Zombie Run ligt in het bosgebied 'de Vloeten' bij Soerendonk (gemeente Crarendonck) en het evenement duurt de hele dag. Op de locatie worden hindernissen neergelegd, waaronder een 7 meter hoge klimtoren en een donkere tunnel. Zombies mogen natuurlijk niet ontbreken dus hou de bosjes goed in de gaten.

Zombie Runs zijn razend populair en worden over de hele wereld georganiseerd. Zie het als een Mud Run met de spanning van een hijgende zombie in je nek. Hoe train je voor een Zombie Run? Met de Zombies, Run! app. Speel een aantal missies om in de stemming te komen en belangrijker nog: conditie opbouwen. Het is nog niet te laat, ruim drie weken voorbereiding moet voldoende zijn!

Lees ook: Seizoen 3 van Zombies, Run! wat maakt de app zo speciaal?