De gloednieuwe PSV-app is een must voor de fans

Het is zaterdagavond en de klok slaat 12 uur. MATCHDAY! twittert een enthousiaste PSV-fan die niet kan wachten om naar het stadion te gaan. De wedstrijdbeleving begint tegenwoordig ver voor aanvang bij het stadion. Door de smartphone en social media zijn fans ‘connected' met de spelers en met elkaar. Na een lange voorbereiding lanceert PSV vandaag een nieuwe officiële app waarin de huidige koploper van de Eredivisie van minuut tot minuut op de voet te volgen is

De nieuwe PSV-app is tijdens wedstrijddagen het epicentrum waar alles over de ploeg te vinden en te volgen is. The Capitals (voorheen Infostrada Interactive) brengt het laatste nieuws van minuut-tot-minuut in een timeline zoals we die kennen van Twitter. Dat begint uren voor de wedstrijd met een aantal opvallende statistieken (door Infostrada Sports) en bouwt verder op naar mate het fluitsignaal steeds dichterbij komt met de opstellingen en interviews. Tijdens de wedstrijd, thuis op de bank of in het stadion, is de app een tweede scherm waar de wedstrijd zich stap-voor-stap ontvouwt.

Het uitgangspunt van de nieuwe app blijft volgens PSV om de beleving van fans in het stadion te verbeteren. Zo kunnen fans in de rust bepalen welke muziek er gedraaid wordt, wie de Man-of-the-Match wordt en, verbonden met het WiFi-netwerk van UPC/Ziggo, is er toegang tot unieke content. Denk aan herhalingen van FOX Sports maar in de toekomst wellicht ook een dugout-cam of camera's in de kleedkamer? De app is en blijft overigens geheel gratis. Via de app is tevens direct toegang tot de PSV FANstore en PSV Kaartverkoop. De introductie van de app is voor PSV een grote stap in het verbeteren van de wedstrijdbeleving en een startpunt voor het Philips Stadion als het Connected Stadium. Fans zijn vandaag de dag ‘mobile’, ’social’, ‘connected’ en vooral hongerig naar content. De ploeg van minuut tot minuut volgen is een must.


De app wordt komend weekend uit tegen Cambuur voor het eerst in gebruik genomen en een week later thuis tegen PSV is de echte vuurdoop. De lancering van de app gaat samen met de nieuwe website PSV.nl. De website ontving in de afgelopen jaren prijzen voor Beste en Meest populaire sportsite van het Jaar, en was nodig aan een upgrade toe. De site is tevens ontworpen door The Capitals en de nadruk komt meer te liggen op beeld, waaronder voor mobiel en tablet.