De kracht van een meeslepende sportvideo: Gatorade

Gatorade bestaat 50 jaar en om het jubileum op gepaste wijze te vieren heeft de sportdrank een meeslepende video gemaakt van iets meer dan een minuut met 50 iconische sportmomenten. De video komt niet uit de lucht vallen, Gatorade snapt de kracht van sport in combinatie met online video.

Vijftig jaar geleden in 1965, werd Gatorade voor het eerst gedronken op een universiteit in Florida. Vandaaruit is het een rollercoaster van bijzondere sportmomenten. Op de achtergrond klinken de push-ups van het Florida Gators Football Team uit de jaren '65. De beelden hebben bijna een hypnotische werking en trekken de kijker zo door de video heen. Onder andere Michael Jordan, Tiger Woods, Usain Bolt, Lionel Messi en de Braziliaanse nationale ploeg flitsen voorbij. De laatstgenoemde gebruikt overigens bidons van Gatorade die meten hoeveel een speler drinkt én zou moeten drinken om niet te verzuren. De teller staat op ruim 10 miljoen views.

Gatorade snapt dat atleten de manier zijn om verhalen te vertellen. Zo blijkt ook uit een video in samenwerking met NHL waarbij top-ijshockeyspelers het opnemen tegen collega's die zitten. 'Sledge Hockey' is wederom een video die binnen enkele seconden de aandacht grijpt en pas na een minuut of twee weer loslaat. De passie voor sport straalt er vanafen de teller staat op 1.5 miljoen views. De hoofdvideo wordt aangevuld met verhalen van individuele spelers die ook zeker de moeite waard zijn.

Youtube staat tegenwoordig vol met prachtige sportvideo's. De komst van GoPro en smartphones hebben de sportfilm voorgoed veranderd. Nooit eerder zaten we zo dicht op de huid van de atleet. Sportnext zal tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam de mooiste beelden en verhalen delen die door de digitale revolutie mogelijk gemaakt zijn.  Het eerste Sportfilmfestival Rotterdam staat gepland van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 april 2015 in Rotterdams mooiste bioscoop Cinerama. Zet vrijdagmiddag 10 april vast in de agenda, meer informatie volgt!

Lees ook: SPORTNEXT partner van het eerste Sportfilmfestival Rotterdam