De sportschool wordt (eindelijk) slim en persoonlijk met Gymtrack

Op de loopband of met halters voor de spiegel, in de sportschool worden dagelijks miljoenen calorieën verbrand. Het blijft een succes en toch zijn sportscholen in de afgelopen jaren niet veel veranderd. Gewichten blijven gewichten en een loopband blijft (ondanks uitbreidingen) gewoon een loopband. Niet bepaald eigentijds. Gymtrack wil de sportschool van de toekomst presenteren en gebruikt daarvoor een set universele sensoren.

Gymtrack is een systeem voor sportschoolhouders om alle apparaten en attributen slim te maken met behulp van een uitgebreide set sensoren. De sensoren passen op alle loopbanden, gewichten en apparaten. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een NFC-armband en maken een connectie met de apparaten. De resultaten worden niet alleen bijgehouden maar vormen ook de basis voor persoonlijke training.

Het systeem registreert wat voor soort oefeningen je doet, in welk tempo en geeft direct audio-feedback. De resultaten worden opgeslagen en zijn zichtbaar via een app. Zo kunnen gebruikers een schema opstellen en thuis nog eens bijstellen. Gymtrack noemt het The Future of Fitness. De prijs is nog niet bekend gemaakt maar de verwachting is dat armbanden als additionele service worden aangeboden. Bijvoorbeeld eenmalig vijftig euro voor het hele jaar of vijf euro extra per maand.

Toegegeven: de ontwikkeling staat niet stil maar toch zijn sportscholen in de afgelopen jaren niet veel veranderd. De apparaten/ bedrijven ontwikkelen zich individueel maar werken ook afzonderlijk. Een loopband meet nakeuring maar gewichten vervolgens niet en dat geeft een incompleet beeld van de prestaties. Met Gymtrack is het mogelijk om een complete sportschool slim te maken, de vraag is of klanten hier voor willen betalen?

Bron: Springwise