De volgende generatie topsporters centraal bij NextGen Series, Games & Talks

Het Pinksterweekend (13 t/m 16 mei) is aanstaande en traditiegetrouw worden er in Amsterdam tijdens deze periode veel sportevenementen georganiseerd. Het Olympisch Stadion en de directe omgeving stond de afgelopen jaren in het teken van achtereenvolgend: ‘Ringen rond Amsterdam’, het’ Amsterdamse Sportweekend’ en het ‘Copa Amsterdam Sportfestival.’ Sportmarketingbureau SportsGen en de Gemeente Amsterdam lanceren dit jaar een nieuw concept: NextGen Series, NextGen Games & NextGen Talks; evenementen waar de volgende generatie topsporters centraal staat. Vier dagen lang maakt Amsterdam kennis met de grootste talenten uit diverse sporten waarbij er voor jong en oud van alles te beleven is.

NextGen Series (de voormalige Copa Amsterdam) is een voetbaltoernooi voor de hoogste jeugdelftallen. Het drie dagen durende toernooi voor spelers onder de 19 jaar kent dit jaar een sterk en aantrekkelijk deelnemersveld: naast vaste deelnemer Ajax vaardigen ook PSV, FC Barcelona, Tottenham Hotspur, Galatasaray SK en Ajax Cape Town hun hoogste jeugdelftal af. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door de Ghanese voetbalacademie Right to Dream en ASA United FC, een talententeam van meesterscout Piet de Visser.

In het Olympisch Stadion draait alles om talent. Bezoekers kunnen niet alleen de wedstrijden aanschouwen, maar ook voor even in de huid kruipen van aanstormend talent. Voor de jeugd is het mogelijk om handtekeningen te verzamelen en op de foto te gaan met de toekomstige stervoetballers. De pay-off ‘#MeetSportingTalent’ is daarom met recht gekozen.   

Verbinding

NextGen Games omvat diverse evenementen en sporten die plaatsvinden op het stadionplein. Zo maakt onder meer het snelgroeiende 3x3 basketbal/Streetball Masters deel uit van de programmering. Verder is er volop aandacht voor streettennis, volleybal, martial arts (kracht- en vechtsporten) en gezien het naderende EK mag atletiek uiteraard niet ontbreken. Door de koppeling met Amsterdamse scholen en verenigingen is de verbinding tussen topsport en breedtesport nadrukkelijk aanwezig.

NextGen Talks fungeert als verbinding tussen theorie en praktijk. De Talks draaien om kennisdeling over talentontwikkeling en herkenning in de sport. Het concept lijkt op de TEDx met als belangrijkste verschil dat je als bezoeker van NextGen Talks echt in gesprek kunt gaan met de sprekers en middels expertsessies antwoord krijgt op al je vragen. Aansluitend aan de Talks zijn de praktijkvoorbeelden te bewonderen bij NextGen Series en Games. Zo versterken de drie evenementen elkaar continu.

Promotie

Amsterdamse sporttalenten vertolken een prominente rol in de promotie van de events. Onder meer Ajax A1-aanvoerder Vince Gino Dekker, kickboxer Murthel Groenhart en sprintster Jamile Samuel werden benoemd tot ambassadeur en waren daarmee onderdeel van de promotiecampagne.

Social media

Binnen NextGen Series, Games en Talks wordt nadrukkelijk ingezet op social media. Alle events zijn actief op Facebook, Twitter en Instagram. Tijdens Pinksteren zullen ook WhatsApp en SnapChat worden gebruikt. Via de hashtag #NXG16 op Twitter hoeven sportliefhebbers online geen moment te missen.