Drie vrijwilligers krijgen een kans om mee te draaien met het (grote) Oranje

Een plek in het (grote) Oranje, wie wil dat nu niet? Voor verreweg de meeste voetballiefhebbers is het een droom die helaas nooit in vervulling zal gaan, maar voor drie verenigingsvrijwilligers wordt het binnenkort werkelijkheid! Tijdens de oefenwedstrijd Nederland - Frankrijk (vrijdag 25 maart 2016) krijgen zij de kans om mee te draaien met het nationale voetbalelftal. Zien we de voorzitter, terreinknecht en/of koffiejuffrouw van jouw amateurvoetbalvereniging binnenkort aan het werk bij Oranje?

Zonder vrijwilligers, geen voetbal

Zonder vrijwilligers, geen sport. En zonder vrijwilligers natuurlijk geen voetbal! De ruim 3.000 amateurvoetbalverenigingen in Nederland zouden in meerdere opzichten in de problemen komen, mochten ze niet wekelijks kunnen rekenen op de tomeloze inzet van vrijwilligers. Van terreinknecht tot voorzitter, van trainer tot materiaalman en van kuffiejuffrouw tot schoonmaker: de club valt of staat door de inzet van vrijwilligers. Allen dragen ze een steentje bij aan de club en maken ze het mogelijk dat er elke week zo'n 1,2 miljoen voetballers op zaterdag of zondag een potje kunnen voetballen. 

Om je waardering uit te kunnen spreken aan deze helden - want dat zijn ze natuurlijk - heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) een leuke actie gelanceerd. Ben jij ervan overtuigd dat de voorzitter, terreinknecht en/of koffiejuffrouw bij jouw amateurvoetbalvereniging wel eens in het zonnetje gezet mag worden? En gun jij hem of haar de kans om een keer mee te draaien met het grote Oranje? Meld de vrijwilliger van jouw voetbalvereniging dan nu aan! Met de actie wil de KNVB voetballiefhebbers de mogelijkheid geven vrijwilligers te bedanken die het voor hen week in, week uit mogelijk maken om van het voetbal te genieten.


Foto ©: KNVB.nl

Jouw vrijwilliger in Oranje

Op de website jouwvrijwilligerinoranje.nl kan iedereen een vrijwilliger van zijn/haar vereniging aanmelden. Op basis van de motivatie (Waarom moet jouw vrijwilliger een rol krijgen tijdens Nederland - Frankrijk?) kiest een door de KNVB aangestelde jury drie vrijwilligers uit die een rol in Oranje mogen vervullen. Zo maakt de koffiejuffrouw van VV Tzummarum uit Friesland tot de terreinknecht van RKVV Koewacht (Zeeland) kans om dezelfde functie een keer te vervullen bij het Nederlands elftal. In plaats van koffie rond te brengen bij de plaatselijke FC, krijgt hij/zij alleen de kans om de staff en spelers van het Nederlands elftal te bevoorraden. Of in plaats van de velden van de amateurclub te inspecteren, wordt van de terreingeknecht geacht om het grasmat in de Amsterdam ArenA te 'keuren' en de cornervlaggen alvast klaar te zetten. 

Het is tot maandag 14 maart mogelijk om een vrijwilliger te nomineren, waarna op dinsdag 15 maart een voorselectie van de vrijwilligers bekend wordt gemaakt. Deze 30 genomineerden winnen allemaal twee kaartjes voor de wedstrijd en dingen daarnaast nog mee voor een plekje in Oranje. Om de actie nog verder te stimuleren heeft de KNVB ook een speciale actie voor iedereen die een vrijwilliger nomineert: na nominatie van een vrijwilliger ontvang je één gratis kaartje bij aanschaf van minimaal twee kaartjes. Daarnaast is het mogelijk om als 'team' iemand te nomineren, waardoor je bij aankoop van 15 kaartjes in totaal 25% korting krijgt. 

Al met al een simpele, maar leuke actie van de KNVB om de vrijwilligers in de spotlights te zetten. Meer informatie over de actie is te vinden op Jouwvrijwilligerinoranje.nl


Bron foto's ©: KNVB.nl