Drone racing vanaf november live op Eurosport

Drones worden gebruikt voor militaire doeleinden, je kunt er mooie filmpjes mee maken of gewoon voor de lol een beetje mee vliegen. Er wordt echter ook met drones geracet en wel op hoog niveau. Droneraces zijn zelfs zo populair dat Eurosport binnenkort start met live-uitzendingen van deze sport. Eurosport is daarvoor onlangs een partnership aangegaan met DR1 Racing, de toonaangevende internationale drone racing federatie.

De samenwerking betreft de exclusieve uitzending van drone racing op TV in zeventig landen, in Europa en Azië-Pacific. Dat betekent dat Eurosport in 2017 verslag doet van drie verschillende, mondiale, drone racing competities, waaronder de DRI Champions Series en de DRI Micro Series. Bovendien worden op Eurosport.com tevens video’s en interviews over drone racing te vinden zijn.

Populair

Bij drone racing navigeren deelnemers hun op afstand bestuurbare luchtvaartuigen in wedstrijdverband zo snel mogelijk door een parcours vol obstakels en hindernissen. Een voor kijkers en toeschouwers spectaculair schouwspel, dat inmiddels zijn eigen sterren heeft. Met Tommy ‘Ummagawd’ Tabajia (VS), Luke ‘BanniUK’ Bannister (Engeland) en Chad ‘FinalGlideAUS’ (Australië) als grote blikvangers is de populariteit van drone racing snel toegenomen. De eerste uitzending, van het DRI Invitational, in Los Angeles, is te zien op dinsdag 8 november om 23:00 uur op Eurosport 1.

Innovatief

Met sporten als drone racing heeft DR1 eigenlijk de ‘missing link’ gevonden tussen eSports en sport zoals we dat altijd gekend hebben, zo meent Eurosport’s CEO Peter Hutton. “De explosieve groei in eSports en de manier waarop DR1 die ontwikkeling combineert met een meer traditionele vorm van sportcompetitie, vind ik fascinerend. Die aanpak past ook perfect bij ons merk. Ook wij kijken voortdurend naar nieuwe manieren om onze kijkers te blijven boeien. Innovatieve technologieën zoals VR, maar ook vernieuwende sporten, kunnen ons daarbij uitstekend helpen. Die hebben continu onze volle aandacht.”