Een nieuw tenue voor de Nederlandse voetbalvrouwen

Nederland wordt steeds meer een echt voetballand. Bij de mannen horen we al een tijdje tot de wereldtop maar sinds deze maand doen we ook bij de dames serieus mee. Want na de deelname aan het WK organiseren we ook een EK. Ons damesvoetbal zit, net als ons herenvoetbal in de lift, met het belangrijke verschil dat die van de dames omhoog gaat. De damestak wordt steeds groter en wint aan belang. Dat laatste blijkt wel uit het gegeven dat de kunstgrasmat op het Rotterdamse Kasteel speciaal voor het EK wordt vervangen door een echte mat. Dit zeer waarschijnlijk tot grote vreugde van de anti-kunstgraslobby van de krant uit dezelfde stad.

Toch is er nog ruimte genoeg voor verbetering en dan bedoelen we niet de vergoeding voor de speelster of de opzet van de competitie. Laten we het makkelijkste eerst aanpakken: het tenue. De dames speelden de laatste wedstrijd namelijk in het oude tenue, dus dat van voor het WK 2014. Niet het schitterende ontwerp van Floor Wesseling sierde de dames, maar de lelijke wegwerkersoutfit van daarvoor. Bert van Oostveen heeft inmiddels wel aangegeven dat de dames tijdens het WK in een nieuw tenue zullen spelen.“Mét daarop een jubileumlogo vanwege het 125-jarige bestaan van de KNVB.” Vooral door dat laatste schijnen de dames razend enthousiast te zijn geworden.

Maar los van dat logo is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om het damesvoetbal in Nederland nog een boost te geven. Laat Wesseling speciaal voor het WK en het 125-jarige bestaan van de bond een speciaal tenue ontwikkelen voor de dames. Dus niet een kopie van de heren, maar echt een eigen tenue. Zoals, zeg maar, in iedere sport waar de vrouwen serieus genomen worden. Dus niet alleen toegesneden op het vrouwelijke lichaam, maar ook met een geheel eigen uitstraling. Kassa voor Nike, met een afzetmarkt van 137.000 voetbalsters, maar ook een mooi signaal naar het damesvoetbal. Want zeg nou zelf, kleren maken de vrouw.

Blog is eerder verschenen bij: Voetblah

Afbeelding frontpage: OnsOranje