Een oogtest met bekende voetballers in plaats van letters en cijfers

In de wereld van HD-televisie zijn goede ogen onmisbaar om voetbal haarscherp op het netvlies te krijgen. Uit onderzoek blijkt echter dat 72% van de mannen niet regelmatig naar een oogarts gaat om de ogen te laten checken. En 57% van de mannen is ervan overtuigd dat hun ogen uitstekend functioneren. Om het zicht te controleren bedacht ESPN een oogtest waar mannen geen letters of cijfers moeten aangeven maar bekende voetballers.

Wie wil genieten van een mooie pot voetbal kan dicht bij de televisie gaan zitten of een bril dragen. Voor een bril is een oogtest nodig waarbij de meeste opticiens kiezen voor het herkennen van letters van klein tot groot. ESPN wil mannen helpen en bedacht een oogtest met bekende voetballers. Cristiano Ronaldo, Arjen Robben, Ibrahimovic, David Luiz, Aguero, Drogba, Bale en natuurlijk Messi maken onderdeel uit van de test. Om ook kleuren te testen moeten deelnemers ook de clublogo's en tenues kunnen raden. Borussia Dortmund, Barcelona, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Juventus en Ajax alle bekende teams van de Champions League zitten erin.

Een speciale bus van ESPN rijdt door Sao Paulo en mannen kunnen daar gratis hun ogen laten testen. "Is dat Pele?" vraagt een man op leeftijd.

Eye Test - ESPN from Agência Africa on Vimeo.